reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic Elite XG270QG: herní LCD s kvalitními barvami a G-Sync

2.10.2019, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic Elite XG270QG: herní LCD s kvalitními barvami a G-Sync
Společnost ViewSonic si připravila monitor Elite XG270QG, který na své 27palcové obrazovce nabídne rozlišení WQHD a slibuje také velice kvalitní reprodukci barev a rovněž vysokou obnovovací frekvenci řízenou pomocí G-Sync.
ViewSonic Elite XG270QG by tak měl zaujmout hráče počítačových her s výbavou zahrnující kartu GeForce, kterým se bude hodit zároveň i monitor se slušnými barvami. Ostatně tento panel typu Nano IPS slibuje 98% pokrytí prostoru DCI-P3. Nabízí zobrazení 1,07 miliardy odstínů díky 8bitovému zpracování plus A-FRC. Výrobce k němu také nabídne instalovatelná boční stínítka, jak je vidět na první fotografii. Jde o volitelnou součást příslušenství. 
 
 
Dle výbavy zahrnující modul G-Sync je ale jasné, že jde především o herní náčiní už jen kvůli tomu, že tato výbava není levná a zákazník, který o ni nemá zájem, ji logicky nebude chtít platit. Máme tu rozlišení 2560 x 1440 s obnovovací frekvencí až 165 Hz v OC režimu, přičemž odezva GtG je také velice slušná, a to 1 ms. Maximální jas je ovšem 350 nit, což není nic úžasného a pak tu máme statický kontrast 1000:1, ale nevíme nic o rozsahu obnovovacích frekvencí. 
 
 
Mezi vstupy tohoto monitoru patří po jednom DisplayPortu 1.2 a HDMI 2.0, dále tu máme USB hub se třemi konektory verze 3.0 a také dvouwattové reproduktory. Podstavec monitoru umožní nastavení výšky a naklopení. Natočit obrazovku prý nezvládne, nicméně nic nám nebrání monitor otočit celý. O spotřebě se také specifikace nezmiňují. 
 
Do výbavy ovšem krom volitelných stínítek patří ještě držák pro kabel myši, aby se neválel po stole a také háček pro sluchátka. Na zadní straně pak najdeme RGB podsvícený kruh. 
 
Cena byla stanovena na 600 USD s dostupností od listopadu. 
 
Zdroj: ViewSonic


reklama