reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic nabídne chytrý monitor s Androidem

11.9.2012, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic nabídne chytrý monitor s Androidem
Chytré televizory již dobře známe, ale kategorii chytrých monitorů tu ještě v podstatě nemáme. ViewSonic to chce změnit svým modelem VSD220 s úhlopříčkou obrazovky 21,5", který označuje za Smart Display. Na tomto monitoru nejsou zajímavé...
Chytré televizory již dobře známe, ale kategorii chytrých monitorů tu ještě v podstatě nemáme. ViewSonic to chce změnit svým modelem VSD220 s úhlopříčkou obrazovky 21,5", který označuje za Smart Display. Na tomto monitoru nejsou zajímavé jeho zobrazovací schopnosti, které výrobce ani moc neprobírá a zmiňuje pouze rozlišení Full HD. Je to hardwarová výbava, na co bychom se měli zaměřit.





Ta je založena na architektuře ARM, konkrétně procesoru OMAP 4 (Texas Instruments) se dvěma jádry, na němž běží OS Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dle ViewSonicu se tento monitor bude hodit pro surfování po webu a sociálních sítích a nabídne zkrátka vše, co umožní jeho operační systém a dostupné aplikace.

Obrazovka je zde dotyková s podporou využití dvou prstů, takže může sloužit jako obrovský tablet. Budeme moci ale připojit také klávesnici a myš a využít VSD220 jako All-in-One PC. ViewSonic naštěstí nezapomněl uvést, jakou konektivitu jeho chytrý monitor nabídne. Jednak to je Micro HDMI pro připojení notebooku, tabletu nebo jiného zdroje signálu, pak tu jsou tři porty USB, slot pro kartu Micro SD a pro síť tu je Ethernet, Wi-Fi 802.11 b/g/n a také Bluetooth. Dokonce je tu i 1,2Mpix webkamera a integrovaný mikrofon, takže nemohou chybět ani reproduktory (SRS Premium Sound).

ViewSonic VSD220 Smart Display bude nejdříve k dispozici v Severní Americe, a to od října za 400 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama