reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic ukázal čtyři herní monitory série XG

12.1.2016, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic ukázal čtyři herní monitory série XG
ViewSonic si pro naše herní PC připravil hned čtyři nové monitory, které spadají do série XG. Nabídnou nám rozlišení až Ultra HD a také podporu technologie NVIDIA G-Sync nebo konkurenční AMD FreeSync.
Máme tu tedy čtveřici nových monitorů ViewSonic XG Series, které se zaměřily na hráče. Firma je představila na CES 2016 společně s novými multimediálními monitory a projektory pro domácnosti. Podívejme se nejdříve na ten nejslabší a nejlevnější model, jehož cena však i tak bude 404 dolarů, tedy cca 10.000 Kč.





ViewSonic XG2401 (na fotografii) má úhlopříčku 24" a rozlišení Full HD. Dosahuje odezvy 1 ms, takže je zřejmé, že půjde o panel typu TN. Maximální obnovovací frekvence je 144 Hz a ta může být řízena pomocí technologie AMD FreeSync. Tento monitor přijde na trh již v tomto měsíci. Další v pořadí je ViewSonic XG2701, pro nějž platí v podstatě to samé, co pro XG2401, ovšem jen na větší 27" obrazovce. I tento model dorazí na trh ještě v lednu, a to za 529 USD.





Model XG2703-GS je také 27palcový, ale už vybavený panelem SuperClear IPS s rozlišením Quad HD (2560 x 1440). Jeho maximální obnovovací frekvence je 165 Hz a označení GS v názvu znamená, že je kompatibilní s NVIDIA G-Sync. Očekávat jej můžeme v březnu, kdy přijde s cenou 1217 USD.





Nakonec tu máme opět 27" monitor XG2700-4K, ovšem už s rozlišením Ultra HD (3840 x 2160). Využívá také panel SuperClear IPS s odezvou 5 ms a na svém nativním rozlišení dosahuje obnovovací frekvenci 60 Hz. Zde už ale není podporován G-Sync, ale opět AMD FreeSync. Na trh se tato novinka chystá v únoru s cenou 913 USD.

Všechny nové monitory XG Series nabízí rozhraní DisplayPort i HDMI, dále USB huby, integrované reproduktory, SmartSync, různé herní režimy pro FPS, RTS či MOBA a pak obvyklé technologie Flicker-Free a Blue Light Filter.

Zdroj: ViewSonic
reklama