reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Virtuální soudní slyšení přes Zoom skončilo skutečným zatčením

11.3.2021, Milan Šurkala, aktualita
Virtuální soudní slyšení přes Zoom skončilo skutečným zatčením
Kvůli koronavirové pandemii se dnes konají virtuálně dokonce i soudní slyšení. Jedno takové se konalo přes Zoom v Michiganu, kde šlo o obvinění z domácího násilí. Přestože bylo virtuální, skončilo skutečným zatčením.
Coby James Harris byl obviněn z fyzického napadení své přítelkyně Mary Lindseyové. Protože dnes řádí koronavirová pandemie, není divu, že se do online světa přesunulo i samotné předběžné soudní slyšení a bylo streamováno i na YouTube. Žalobkyně Deborah Davisová si ale všimla, že je v záznamu něco v nepořádku. Odpovědi oběti byly podezřele vágní, uhýbala hodně pohledem a řeč těla dávala najevo, že obžalovaný bude asi v její blízkosti, ačkoli byl propuštěn na kauci pod podmínkou, že se k ní nepřiblíží. Žalobkyně tak nechtěla pokračovat, dokud se nezjistí, zda je Mary v bezpečí (viz video 7:42).
 
Zoom soudní slyšení
 
Požádala ji tedy o sdělení místa, kde se nachází. Odpověděla, že je doma, nicméně horší to bylo s Harrisem. Ten řekl, že je na East Lafayette Street, ale nebyl schopen to dokázat. Byl požádán, aby s telefonem vyšel ven a vyfotil číslo domu. Odvětil, že nemůže, protože má téměř vybitý telefon, který je na nabíječce. O chvíli později byli policisté u dveří domu Lindseyové a byla požádána, ať jde otevřít. Policie našla Harrise v jejím domě a zatkla ho. Kauce tak propadla a další slyšení je naplánováno na příští týden. Bylo by však dobré podotknout, že jak Harris, tak i samotná Lindseyová chtěli zmírnění podmínek kauce.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama