reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VMware Horizon FLEX a další zásadní novinky

15.10.2014, Jan Vítek, aktualita
VMware Horizon FLEX a další zásadní novinky
Společnost VMware včera na své konferenci VMworld 2014 Europe představila nový produkt Horizon FLEX pro centrální správu virtuálních desktopů a další funkce. Podívejme se tedy na to, co je ve světě virtuality nového.
VMware Horizon FLEX je software založený na řešení AirWatch a jeho úkolem je usnadnit zavedení modelu BYOD, který nabývá na popularitě a umožňuje zaměstancům vzít si do práce vlastní zařízení (BYOD - Bring Your Own Device). Firmy pak budou moci s pomocí Horizon FLEX centrálně poskytovat, spravovat a zabezpečit virtuální desktopy a aplikace provozované lokálně na počítačích Mac a PC, které budou moci respektovat firemní pravidla, což zajistí bezpečnější provoz. Dále tu jsou nové cloudové služby pro zotavení desktopových počítačů po havárii, přičemž VMware počítá s jejich rozšiřováním po celé Evropě. Výrobce ujišťuje, že jeho zákazníci budou také moci lépe kontrolovat náklady na nasazení virtuálních desktopů.






Výhody a možnosti VMware Horizon FLEX tkví ve standardizovaných virtuálních desktopech pro uživatele systému Windows i Mac OS, díky čemuž mají IT oddělení ušetřit náklady na školení a podporu. Dále tu je centrální dohled a správa založená na firemních pravidlech, což umožní vytvořit bezpečnější prostředí pro virtuální desktopy. Administrátor může povolit či zákazat využití periferií, nastavit dobu, po kterou bude virtuální stroj aktivní nebo jej na dálku ihned deaktivovat. Sjednocená správa obrazu umožní zase řídit virtuální desktopy jako soubor logických vrstev, což je založeno na technologii VMware Mirage.

Snížení nákladů na IT zajistí zmíněný model BYOD, stejně jako podpora zařízení s Mac OS X, kterýžto systém nemusí být podporován přímo firemním prostředím. Dále sem patří možnost využití řešení AirWatch pro správu OS X, díky čemuž mohou zákazníci volit mezi třemi verzemi virtuálních desktopů a aplikací. Mezi ty patří VMware Horizon FLEX, čili lokální řešení s centralizovaným ovládáním, dále VMware Horizon 6 pro datová centra využívající jednu integrovanou platformu a nakonec VMware Horizon Air, což je cloudové řešení firemních virtuálních desktopů, které mohou být kombinovány ve veřejném a soukromém cloudu.

Zpráva dále hovoří o novinkách mezi produkty podporujících virtuální desktopy. VMware Horizon DaaS změnil název na zmíněný VMware Horizon Air a jeho kompletní sestava je Horizon Air Desktops, Horizon Air Apps a Horizon Air Desktop DR. Řešení VMware Cloud Volumes získané nedávnou akvizicí bylo také přejmenováno, a to na VMware App Volumes, přičemž bude možná integrace s VMware Horizon 6 a VMware Workspace Suite. Nakonec byl zmíněn VMware Horizon Fast Track 2.0 pro usnadnění přijetí a nasazení virtuálních desktopů díky přístupu k ověřeným partnerům, referenčním architekturám a konvergovaným zařízením.

Zákazníci si budou moci vybrat ze tří různých programů Fast Track, aby si usnadnili nasazení infrastruktury virtuálních desktopů. Jsou to jednak zařízení na klíč s ověřenými a škálovatelnými zařízeními pro rychlé nasazení, pak ověřená referenční architektura, čili úložiště, sítě a servery speciálně pro VMware Horizon 6 a nakonec ověřená úložiště certifikovaná jako dostatečně výkonná pro 1000 až 2000násobné nasazení VMware Horizon.

Zdroj: TZ VMware
reklama