reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.8.2005, Karel Polívka, článek
Firma RIDEA distribution, distributor produktů značky DFI pro ČR a SR, přišla společně s námi se soutěží v přetaktování, do které věnovala nejvybavenější základní desku LANParty nF4 SLI-DR určenou pro procesory v provedení socket 939, která je založená na současné nejvýkonnější čipové sadě pro desktopové procesory AMD, tedy nForce 4 SLI.
1  2  
Jendolfino | 4.8.200515:09
A ted prijde soutez o nejvice pretaktovanou G6600GT a vyherce vyhraje skvelou G6600GT :­) proc je tam jen posr**ej A64, kterej jde prd taktovat... porcentulani i frekvencne... Celer 2,26@4,25 stabilne ­(250FSB­) pri 266FSB je potreba uz zbytecne moc vysoke voltaze... ale podotykam, ze je to stabilni a OC o 100%.... udelat s procesory, ktere jsou na trhu mene jak tri roky, tak by to melo smysl...
Odpovědět0  0
LMAO | 4.8.200515:34
Kupte asi auto Nissan do konce tydne a muzete vyhrat Nissan 350Z...a lamicka jendolfino a ostatni breci u monitoru­/TV, ze maji akorat starou odrbanou š. 120...uz to chapes ? Firma urcila pravidla, tak to asi nejde menit, jak si kdo piskne. Reskept bro
Odpovědět0  0
Jendolfino | 16.8.200519:41
jojo ja ve S120L ti nemohu konkurovat s tvoji S1000MB.... uz te vidim v krapove Almere a o 350Z si nechavas jen zdat. Mimochodem po mem aute je ti prd a kdyby te stale zajimalo, tak mam trochu starsi­(cti zanovni­) BMW. pubertou jsem prosel taky, ale nemel jsem potreby urazet lidi, ktere neznam a uz vubec bych se neodvazil a to ani dnes odhadovat neci majetek­(ale reagovat se musi­)... ikdyz tobe tvou skodovku 1000MB zavidim, tak to prekousnu. Bud zdrav a preju hodne rychle a nebolestne pretravena nejhorsi leta zivota
Odpovědět0  0
Shaquille | 2.8.200516:13
Zdravim,

proc neudelate diskuzi i u info o vitezi? Nechapu? Aspon popuzit tutu diskuzi i pro vyhlaseni... Je to snad docela logicke...

Shaquille
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.200513:40
jeste nekdo ma lepsi vysledek v OC nez clovek co to vyhral ?
muzete to tvrzeni podlozit odkazem na cpu­-z validator ­- nebo jen tak zvanite ....
Odpovědět0  0
czechman78 | 2.8.200513:58
Ja mam urcite lepsi vysledek :­-­)­)
http:­/­/valid.x86­-secret.com­/show_oc.php?id=30038

Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.200514:08
tak to je pekna blbost, zrovna tohle je podvod
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.200514:10
navic pokud vim, tak ta soutez byla o OC CPU do sc.939 .....
Odpovědět0  0
czechman78 | 2.8.200516:10
Ja vim ze to bylo o AMD 64, ja jenom jsem chtel ukazat ze ta soutez nema smysl, stacilo trochu upravit CPUZ a bylo vymalovano....takze cela soutez na prd.
Odpovědět0  0
Speedy Writer | 3.8.200521:46
takze ty­'s to fakt dokazal, ale oni ti to smazli:
http:­/­/forum.x86­-secret.com­/viewtopic.php
?t=3861&sid=08648bb8cad04f693e53a6b84629317e

No­, vzhledem k jejich rychlosti to asi tak duveryhodny nebylo:­-­)­)­)­)­)­)­)

Bohuzel jsem se driv nedostal na net ­(nemate to nekdo savenuty?­), takze nemuzu posoudit kvalitu provedeni, ALE z vety ­"Multiplier 25 is mapped on 11­" bych usoudil, ze jsi zase zustal jen u toho multiplieru?

Ze by podvrzeni vice hodnot najednou byl precejen problem?
Odpovědět0  0
czechman78 | 3.8.200522:32
Kvuli tobe jsem tam udelal 20 x 250 = 5GHz...bohuzel jsi prisel pozde, dalo se cekat ze to smazou...ted uz to stejne nema smysl, ale zabralo mi to skutecne nejakych pet minut...takze snad nekdy priste zase u nejaky ­"super­" souteze tady na svetuhardware.
Odpovědět0  0
drago99 | 3.8.200522:52
Uz jsi s tim trapnej, to te toci, ze vyhral nekdo jinej a ty ses nemohl zucastnit, pardon, podvodem vyhrat? Pche.
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.200513:30
asi usoudili, ze tak vysokych frekvenci nelze jinak nez podvodem dosahnout :­)­)­)­)
mno hned je me lip, kdyz vim ze bych stejne nic nevyhral i pres to ze bych to trapil nekolik dni suchym ledem :)
Odpovědět0  0
Crystalspeed | 2.8.200513:18
Ja jsem taky posilal overclock ­(1800@>3GHz­) a nic?!
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.200512:34
1800@3400 ?
jaky si pouzil chlazeni, napeti cpu ... znacka desky ... proste podrobnosti
Odpovědět0  0
Jungle W. | 2.8.200512:28
Posílal jsem větší overclock ­(1800@3400­).
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1033) | 2.8.200514:01
...z adresy junglewarrior@post.cz sice přišel mail s textem: ­"Ahoj, posilam do souteze s pretaktovanim sveho Winchestera. V.­", nicméně bez jakékoli přílohy či popisu čehokoli. Zkontrolujte si prosím odeslanou poštu a teprve pak dělejte unáhlené závěry. Vyhodnocení proběhlo na základě všech došlých zpráv s korektním požadovaným souborem vytvořeným utilitou cpu­-z.
Odpovědět0  0
Crystalspeed | 2.8.200514:38
A z moji adresy ­(crystalspeed@centrum.cz­) taky urcite nic neprislo, ze?
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1033) | 2.8.200515:07
Ano, přišlo... přetaktování A64 3000+ na 3825.85 MHz :­-­), nicméně během validace je nahlášeno: ­"ERROR ! Your CPUZ Version is outdated. Please upgrade to a newer version­", ­(že soubor byl vytvořen starší verzí utility cpu­-z a oznamuje přejít na novější verzi­). Takový případ byl jediný... a navíc vzhledem k udané opravdu vysoké míře přetaktování to nepůsobí moc věrohodně.
Odpovědět0  0
czechman78 | 2.8.200517:10
Ale podle vasi teorie prece CPUZ podvest nejde, takze nechapu podle ceho jste urcili, co je a co neni realny...vazne super soutez, gratuluju....
Odpovědět0  0
Jungle W. | 2.8.200518:49
Presne tak jak rika Czechman, kdo rekl co je a co neni realne?
Odpovědět0  0
Crystalspeed | 2.8.200518:58
Je to nehorázné. Validační soubor JE v pořádku. A vy to víte, poněvadž je to napsáno před hláškou o nové verzi CPUZ. V podmínkách soutěže NENÍ jednoznačně určena verze programu CPUZ. Tolik námahy s přetaktováním pro nic!!!
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1033) | 2.8.200521:59
Dokažte to tedy nějak... pokud si stojíte za tím, že se vám takové přetaktování podařilo, tak mi pošlete do konce zítřka 10 fotek POSTu přímo z obrazovky a z naprosto odlišných úhlů. Pokud tak učiníte, dlužím Vám omluvu a můžeme se bavit o nápravě. Pokud ne, budu mít stále za to, že jste jen přišel na způsob, ­"jak na to­" :­-­). Tímto bych nyní diskuzi na toto téma zakončil.
Odpovědět0  0
Vision. | 2.8.200522:16
chjo, ne prilis povedena soutez, bylo mi od zacatku jasne ze to takhle dopadne :­( ... bohuzel se to deje vsude :­( co se tyce toho ­"HardCore­" ok! ... co mas za desku? ... mno rekl bych ze z toho co si poslal na mail tak to opravdu nevypada moc verohodne, to s Panem Polivkou souhlasim

jinak co sem slysel o vyherci: tak mi psal jisty clovek ze to je jeho kamarad... sem se ho ptal jestly prisel na zpusob jak to obejit nebo ne a rikal ze to takhle ma nataktovany...
takze vyherci: Gratulace! a uzivej novou desku :­) ­(kterou asi uz mas :P )
Odpovědět0  0
CZ_viper | 3.8.20058:37
Díky za gratulaci, tuto desku nemám, zatím jedu na MSI K8N Neo4 Platinum, ale už jsem se na tu DFI těšil, tak doufám, že ne marně. Zatím se měj.
Odpovědět0  0
Vision. | 2.8.200522:24
mno tak sem si dal tu praci a znova precetl clanek! ... ty co tady nadavas tak si ho taky precti! v podminkach souteze je veta: Budete k tomu nadále potřebovat diagnostickou utilitu cpu­-z ­(nejnovější verzi 1.29 můžete stáhnout ...­)

jelikoz si nesplmoval podminky souteze tak teda Ahoj!

takze asi tak!
Odpovědět0  0
;p | 2.8.200522:39
Dokonce :­) ...tak uz nemusi ani zhavit ­"malovani­" a muze jit v klidu spinkat :)
Odpovědět0  0
Jencek pan trencek | 20.8.200515:20
AT to ctu jak to ctu, tak nikde neni napsano musite pouzit nejnovejsi verzi utility CPUZ, kterou muzete napriklad stahnout zde... ale potrebujere utilitu CPUZ ­(jeji aktualni verzi muzete stahnout zde­), doporucuji cist a popremyslet a pak z toho vyjde, ze je mozno pouzit jakoukoliv CPUZ a pro pripad, ze nemate zadnou, je moznost odtud stahnout novou. Jinak SVHW chtel v poradku validacni soubor CPUZ s pretaktem A64, ten se mu dostavil... Ale je pravda, ze to asi nebyla soutez o nejvetsiho podvodnika. jinak zkoumam ­"jak na to­" a uz jsem par cisilek zmenil, ale FSB jsem jeste nenasel. Sice po soutezi, ale zajima me ­"jak na to­"...­(pockam na dalsi rocnik:­) ­) a ke kecum co vsechno je k tomu potreba, CESI pouzivaji EMULE,DC++,... neni jediny duvod proc kvuli teto soutezi kupovat jediny soft. no a kdyz bych u tohoto podvadel, tak poslu s deseti emailovych adres deset souboru s postupne narustajicim taktem... poslednich 5 by vyradili jako podvod a sesta z vrchu by mi prosla. Prosim priste udelejte podobnou soztez jen jako cenu tam dejte vodala BIGWATER. dekuji s pozdravem Jencek :­) Nebojte zpusob si necham pro sebe a podvadet kvuli par korunam nepotrebuju a i kdyby se jednalo o vic, tak radej vyhru prenecham poctivci. az budu mit A64 3000+@5,6GHz, poslu validacni soubor + navod redakci.
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 2.8.20058:50
Vyhra me utekla o 17 Mhz o tom ze tam nekdo posila 1800@2970 sem vedel z teto diskuze, ale ze tam uz neposle nikdo lepsi vysledek ... tfuj
to bylo kecu o projektech ...
Odpovědět0  0
snajprik | 2.8.20056:11
Ako tak pozeram frekvence sa nemeni iba nasobiče napr. ­(3000 ma­(201MHz­) x9 1800 MHz 3200ties ­(201MHz­) x10 2000MHz a takto to ide visie 4000­(201MHz­) x14 2800MHz tak neako praktycky ­(201MHz­-zakladna frekvence sa nemeni­) praktycky sa meni nasobič a interna pamet procaku. Zaujimalo by ma ako by sa dal odomkmut respektyve zdvihnut hodnotu nasobica a aky vplyv ma to na procak 64 ­(mecanicky či softverovo to je jedno­) ci vôbec sa to da ­(myslim prakticky lebo tie procesory su uplne identycke rozdiel je len ci maju nieco zamknute ci odomknute­) Pri starsich procakoch to islo lebo boli otvorene s peknym pristupom a vsetko bolo na nich pekne oznacene ze stacila ceruska dobry navod a bolo to, asi preto to teras zakryvaju tym plieskom :­(
Odpovědět0  0
Momix | 1.8.200522:15
Dajme si anketu co je lepsie ............... >>>>>>>>>>ASUS A8N­-SLI PREMIUM & DFI LanParty nF4 SLI­-DR <<<<<<<<<<<<
Potrebujem pocut za a ptou aby som sa vedel rozhodnut a aby som tak pomohol sa rozhodnut aj inym..... hm???
Odpovědět0  0
Potoo | 2.8.20050:46
Mam obě tyto desky. Obě desky jsou dobré, ale každá má své mouchy. Pokud hodláš přetaktovat procesor a to o dost a jsi ochotný si týden či dva hrát s nastavením biosu a snažit se desku rozchodit, aby bez problémů makala, tak ber DFI. Asus není tolik vhodná pro přetaktování, čili nedosáhneš stejně vysoké frekvence jako na DFI, ale za to je instalace Asusu mnohem jednodušší. U DFI desky jsem měl problémy s instalací Win XP. Na prvnim počítači se mi podařilo problémy odstranit, ale ve druhém počítači jsem ji musel po dvou týdnech vyměnit právě za Asus, u které nebyl jediný problém. U obou desek je nutné si pohlídat vhodnou verzi biosu. Po těchto zkušenostech bych bral asi spíš Asus. Pozor na levnější verzi Deluxe, která má na chipsetu aktivní chladič, který snadno dosáhne otáček až skoro 10000­/m a dává při tom o sobě dost vědět. Pokud bych k tomu kupoval A64 3500 a vyšší tak bych bral Asus. Pokud bych ale k tomu kupoval A64 3000, tak bych kvůli lepšímu přetaktování bral DFI.
Odpovědět0  0
momix | 2.8.200515:36
Hm... tak ja idem kupovat 4400+ a chcem to taktovat ale nie moc ale chcem aby bola doska 100% pohodlna na uzivanie a 100% stabilna...!!! takze to vidim na ten asus.. aj ten pasivny chladic sa mi paaaci:­)
Odpovědět0  0
Icebreaker (7) | 1.8.200519:20
Dle clanku dneska mel byt uverejneny vyherce teto souteze ....
Prehledl sem neco ??? ... nikde to nemuzu najit ....
Celkem by me to zajimalo a jiste nejen me ....
Odpovědět0  0
Stenly Hrubec (1) | 1.8.200521:12
To mě taky...apropo jak jsi na tom s taktem??? Mě se podařilo z původních 1800 u 3000+ 64 Venice dostat se na něco přes 2700....
Odpovědět0  0
ghostati | 30.7.200515:29
ja mam p4 prescott 2.4GHz, kt. stabilne bezi s novym chladicom na 3.21GHz. s box mi islo asi na 3.0, ale procak sa znacne prehrieval. teraz som vcelku spokojny na to ze cpu ma 1rok. s grafikou ATI 9800XT 412­/724@450­/793 s ATI silencer mam v 3D mark 2003 6931bodov...zatial staci.
Odpovědět0  0
SatMa (3) | 22.7.20058:57
hmm tak jsem si chtel taky zataktovat a takovou radost jsem mel kdyz jsem zakladni frekvenci dostal na 300 ­(maximum desky­) vse jede stabilne tedy Winchester 3000+­(1800­)@­(2700.1­) a vic z toho nevymackam i kdybych se stavel na hlavu protoze nemam kam sahnout pro zvednuti zakladni frekvence mam na tom boxovy chladic ktery si tise prede
po precteni prizpevku jsem ale zjistil ze s brekem odchazim a novy podvozek uvidim zase jen na obrazku celkem o nicem pro majitele starsich desek no nic no tak se zase vratim mezi postizene mrzaky ­(financne­) a krasny den a pretaktovani vsem preji
Odpovědět0  0
john.don | 23.7.200513:40
Jsi takový blbec a nebo to ze sebe jen děláš?

1­) snížíš rychlost HT
2­) změníš děličku pamětí ­(Tím defakto změníš násobič­)
3­) nastavíš FSB

A na jinejch deskách si stejně víc nezataktuješ.4
Odpovědět0  0
MICT14N | 23.7.200515:43
ty ses kkt? proc jako blbec? dyt pise ze vejs FSB nedostane pac to neumoznuje deska tak si tu nehraj na chytryho lamiczko
Odpovědět0  0
leff | 24.7.20057:49
SES TAKOVEJ UBOZAK NEBO TAKOVEJ DEBIL???? Jen tu prudis...z kazdeho se snazis udelat debila a pritom ses tim nejvetsim ty. Tvi ubohy keci a nazory jsou na urovni 9ti leteho parchanta ­(kdyz ti 4 pridam­). Tak tu nevopruzuj a uz sem nepis!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět0  0
Speedy Writer | 24.7.200513:55
bod 3 komentovat nebudu ­(uz to udelali dva nademnou­) ­- nicmene by to chtelo rychlej myslet, pomalej psat a lip cist.

Ale co ta ukazka? ­(podvod s CPU­-Z o par prispevku vys­)
Dokazes aspon jednou, ze umis taky neco jinyho nez kecat?

Jo jo, na papire je jednoduchy vsechno. BSOD ­- prectu co se stalo, vemu hex­-editor a opravim, ne? Tak co vsichni ti lamaci maj s tou stabilitou winu? Nebo lety na mesic ­- proste dotycnyho vystrelim a mesic si ho pritahne uz sam.
Vsak co je na tom ­- ze jo, john.done.
Vubec nic ... teda ... na papire.
Odpovědět0  0
SatMa (3) | 25.7.200514:32
1­/ neni kam respektive je ale nic to nezmeni
2­/ nelze nasobic je stale 9x­(to jsem nejak nepobral kdyz mohu hejbnout pouze s delickou ale pro pameti ne pro CPU se predved jak na to ja tvrdim ­"me to nejde­")
3­/ neumis cist k tomu viz ostatni
mimochodem maka spolehlive jeste na BIOSu 1009 na vyssim 1011­/1012­/1013 se jiz hrouti ale take se na to da vysplhat ale kolabuje
pokud nekdo vi jak obejit zakladni frekvenci ktera ma limit na 300mhz a odemknout nasobic bez ­"zniceni­" CPU predem dekuji ... klidne i po soutezi ­(tohle je pro me marny boj :­-­))
Odpovědět0  0
samboush (52) | 21.7.200523:51
Delal jsem stim psi kusy ale vic 2619 to nedalo teda aby mi nabehlo vokno a dal se spusti CPUz , v jinem nez laboratornim prostredi nema cenu si stim hrat­(neb jinou desku­). Jen tak pro ukazku. 2619 ­/133 delicka Pamet­(3.0 8.7.15­) fsb 291 napeti procaku 1.8v dalo se stim i pracovat, 42 stupnu v klidu 53 v behu, freezer 64 + stojanovej vetrak na vypomoc :­) ­- memtest bez chyby MSI Neo2 Nforge 3 250 winchester3000+ 939 ­(11­/2004 koupenej­) 533 hyperX dual, normalka jedu 2403 MHZ 534 pameti fsb 267 3.0 4.4.8 2T.
Odpovědět0  0
insurer | 21.7.200514:08
tahle soutěž je stejně jenom pro lidi,kteří už doma DFI mají...nikdo jiný nemá šanci se k nim přiblížit...možná s Abit Fatality,ale MSI nebo ASUS ani náhodou...já mám A8N­-SLI a A64 3000+ a víc než 2.5Ghz z toho prostě na tý desce nedostanu...pučte mi tu DFI,hodim to přes 3Ghz a pak mám šanci jí vyhrát:­))
Odpovědět0  0
CZ_viper | 21.7.200514:44
Tak to brzdi, mám desku MSI Nforce4 Platinum a poslal jsem tam Venice 3000+@2970 ­(330 FSB­).
Odpovědět0  0
snajprik | 21.7.200512:26
No ja si myslym ze dobry programator by prepisal tu frekvenciu na kolko len chce a naburanie do programu by mu netrvalo mozno par hodin kym by prisiel na princip kodovania a najdenia hodnôt k prepisaniu :D lebo to ma chabe zabespecenie. Skôr by som isiel cestou že pretaktovat a dat to ptrebehnut 3DMark viacerimi verziami,a vysledok by sa vypocital od zakladnej frekvencie poslania . Aj ked by sa dalo to ties naburat ale uz by to trvalo niekolko dni a pochybujem ze za tu desku by sa to niekomu nechcelo a aj obyjsť by to bolo tachsie.A ties urobyt to pre AMD vsetky.
Odpovědět0  0
Jencek | 21.7.200511:47
je to bordel, ze je to pro S939... sice mam DFI desku, ale zasoutezit bych si chtel, ale moje 3000+ S939 dava maximalne 2,65 GHz.... takze smula, kdyby to bylo na S754 tak sempron 2800+­(1,6­) stabilne 2,75 a nestabilne 3,05... to uz je nejakych 80­-90%... ach jo tak zase nic... ale stejne by mi penize za desku, kterou bych prodal vyfoukl nejakej dusikovej nadsenec...a nebo alespon peltierovec.
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 21.7.200511:03
Tak jsem si stím ještě trochu hrál a podařilo se mi vytáhnout z winchestra A64 3000+ s939 z 1800Mhz až na 2806Mhz! :­) ne moc stabilně ale jo :­)

každopádně je to na winchestra slušný je to tedy +55,8%

každopádně už vím minimálně o jednom člověku co sem poslal A64 Venice 3000+ z 1,8Gghz na 2,9+Ghz takže to sem nemá ani cenu posílat s Winchestrem sem bez šance :)
Odpovědět0  0
Intelak | 21.7.20059:04
Jako ukazovat strop procesoru v nestabilnim stavu je podle me fakt nesmysl! Dalsi veci co me dost zarazila je, ze souteze se mohou zucastnit jen majitele AMD procesoru ­(jasne hl. cena je deska pro AMD, ale to je snad jedno­). A taky jak bylo napsano v clanku, nejvetsi sanci maji majitele starych procesoru, staci aby nekdo kdo ma DURON 600MHz dal 1GHz nebo vic a je jasnym vytezem, ale nova deska mu pro jeho procesor bude docela na nic ze! Fakt soutez na nic
Odpovědět0  0
OMG | 21.7.20059:32
Cetl jsi pravidla ty lampo ? Socket 939 ­- jadro libovolne! Pokud firma co porada soutez da jasne pravidla, ze to bude pro AMD, tak to bude pro AMD a Intelaci zas utrou noc ­(ale to uz delaji delsi dobu :P...takze z toho vypliva..nejdrive cti a pak pis a nepredbyhej myslenkove pochody ^.^
Odpovědět0  0
KL0N | 20.7.200520:31
bude se nekde zobrazovat prozatimni maximalni narust ?
Odpovědět0  0
Kio | 20.7.200520:26
Tak jsem si s tim tedka malicko hral,
mam Venice 3000+, MSI K8N Neo2 platinum, nejaky PC400 pameti.
Pod WinXP si muzu dat maximalni stabilni FSB nekde kolem 297MHz ­(HT 3x, pameti hozeny na ­"133MHz­") ... tj neco kolem 2680MHz, potom uz win odmitaj nabehnout, nezavisle na hrani­-si s napetim jadra a pametma.
Zajimavy bylo ovsem moje zjisteni, ze linuxovymu jadru ­(2.6.12, distlibuce Slamd64­) nevadi vetsi FSB ... pocitac byl stabilni az do FSB 338MHz, sice jen ve vesa framebufferu ­(musel jsem snizit nasobic pameti na 100Mhz, cimz jsem je pomerne dost podtaktoval a napeti jadra nekde dat na 1.55V = nejakych 3042MHz­) nez zacal hlasat ­"kernel panic­"... s FSB 335MHz slo jeste v pohode kompilovat jadro. Uzasna rychlost. Skoda ze Cpu­-Z neni spustitelny pod linuxem :­)
Odpovědět0  0
rousini (65) | 20.7.200518:50
Dobrá soutěž, ten kdo má pořádnou desku ­(bez ní OC není možný­) vyhraje ještě jednu, pokud o vítězi nebylo rozhodnuto už před vyhlášením soutěže, ehm... Ale nebudu raději prudit, věřme že tentokrát to bude, jak jsem napsal v úvodu.
Odpovědět0  0
garat (8) | 20.7.200514:44
JA mam celeron 2000Mhz, a stabilne mi ide na 3000, max 3140 a borti sa. Myslim, ze mam nejaky moc vydareny kusok. Skoda ze ide o AMD cko.
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 20.7.200514:03
no skoda, ze len pre malu skupinku CPUciek. ja mam tiez Northwooda 2.8 a mozno by isiel po mensich upravach aj na 3.5 alebo aj kusok viac. taka cena by sa hodila, pretoze ja uz dalej neplanujem Intel. Na druhej strane neni problem si ju kupit i ked vyhra urcite viac potesi :­) no ale povedal som si ze najblizsi upgrade bude na dual a tak cakam. skor ako v marci buduceho roka neplanujem urcite ziadnu zmenu. som zvedavy na vitaza, dufam, ze zverejnite aspon vysledky a pocet zucastnenych :­)
Odpovědět0  0
neGryk | 20.7.200513:16
Tak se chystame na takovy mensi projekt s jednim procakem tak uvidime. Myslim ze pod 3 GHz na 3000+ ­(1,8­) to nikdo nevyhraje... narust o 1,2 GHz by mohl byt docela v pohode. Noo uvidime casu je zatim dost...
Odpovědět0  0
Pirs | 20.7.200513:32
mno uvidime... ;­-)
Odpovědět0  0
neg | 20.7.200513:13
Tak se chystame na takovy mensi projekt s jednim procakem tak uvidime. Myslim ze pod 3 GHz na 3000+ ­(1,8­) to nikdo nevyhraje... narust o 1,2 GHz by mohl byt docela v pohode. Noo uvidime casu je zatim dost...
Odpovědět0  0
ALF | 20.7.200511:51
Odpovědět0  0
ALF | 20.7.200512:02
a tady jsou taky same zajimave veci :)
Odpovědět0  0
ALF | 20.7.200512:04
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200510:29
Už chci vidět tu záplavu odpálenejch procíků lidí kteří nastaví napětí nad 1.5V.
Při cca >1.65 už může dojít k nevratnému poškození CPU.
Spíš by v soutěži měli soutěžit o nový procík než desku :­)­)

Vlastně je navádíte: Přetaktuje si počítač ­- možná si ho zničíte, ale vyhrajete základní desku DFI :o­)­)­)

LOL
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200510:33
Jinak každý ví, že se třeba s AMD E3­/E6 Venice nedostane výše než na standardních 2400mhz při normální napětí v rozmezí 1.45 až 1.35.
S 1.5V až 1.6V se dostane na 2.800Mhz až 3000Mhz podle štěstí.

S dusíkem a 1.8 je možné se dostat nad 4ghz.
Podle toho jestli sundáte rozvaděč tepla nebo ne.

LOL samotného mě zajímá kdo vyhraje.
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 20.7.200511:31
Některé kusy DH8­-E3 běhají na 2700 MHz při 1.4V stabilně.
Odpovědět0  0
Neomen11 | 20.7.200515:57
Tak to s tebou rozhodne nesouhlasim sam mam doma A64 2000MHz a dostal sem ho bez jakyhokoliv zvisovani napeti na 2550MHz stabilne a v klidu by sel jeste o docela slusnej kus dal. Troufam si tvrdit ze pri zviseni napeti na 1,55V bych ho dostal ajina 2800MHz ale tam uz to asi nebudou brat pamneti.
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200517:21
Co to je A64 2000Mhz?
Jaké jádro?

Já mluvil o Athlon 64 do 939 a jádro E3­/E6 Venice.

A samozřejmě můžeš míš štěstí na dobrej kousek. Nebo jsi ho prostě dost nezatížil aby jsi zjistil jeho stabilitu.

Takže hlody A64 2000Mhz si odpust.

Hhláška obsahujici ,,zvisovani­" je taky dobrá.
Odpovědět0  0
Neomen11 | 20.7.200519:07
Takze jadro sem nepsal prave proto ze psals o E3 Venice a ten ma pri 3200+ prove 2000MHz nebo pro tebe 2GHz­(tim sem chtel rict ze prave ten mam doma­). na tech 2550MHz sem mnel asitak 2 hodiny pustenej 3DM05 + nekolik dalsich zatezovich testu a bez nejmensiho problemu probjehli vsechny. Ted skousim vytahnout co to da zatim sem se dostal na 2825MHz a po pul hodce hrani DOOM3 je to bez potizi. Samozrejmne to neni zadnej poradnej test ale na nic jinyho sem nemnel cas protoze prave du do hospody.
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200519:48
Doom nebo 3DMark zatěžuje hlavně VGA.
Klidně u toho můžeš mít zaplé Cool&Quiet a pojede to stejně dobře.
A dvě hodiny jsou prd.

Jinak 3200 bude zřejmě lepší kus,
prostě AMD dokáže vyrobit hromadu dobrých 3500+ ale to by se blbě prodávalo.
Proto je přeznačkovává a prodává jako 3200.

Není to ztráta. Ztráta by byla, kdyby jí cpu leželi skladem.
A hranice 2550 je ještě celkem v toleranci.

Samozřejmě můžeš mít vyloženě štěstí.

Pár lidem se podařilo sehnat Venice s voltáží 1.35!
Takové kusy jsou obvykle daleko podařenější než ty co potřebují 1.45.
Resp.na dosažení vyšších frekvencích jim stačí pouze přidat na 1.45!
Odpovědět0  0
Neomen11 | 21.7.200523:10
Jo to je sice o hovnu ale u tech 2550MHz sem skousel aji jiny zatezovi testy todle bylo jenom abych si potvrdil ze mne to pri sebemensi zateezi neklekne a aspon na tom budu moct nejakej ten den delat bez problemu. Dneska sem si kouil peltiera takze se po prekonani urcitych mensich tech. problemech ukaze co ten procesor skutecne umi. Nejvetsi problem bude asi se srazenim vlhkosti z toho mam nejvetsi strach
Jo a na tech 2825MHz sem valil aji na 1,485V niz sem to zatim nezkousel. Default voltage sem mnel nastavenou na 1,4V pri zakladni frekvenci coz je myslim standart ale nejsem si ted vubec jistej.
A tech 2550MHz jeste neni maximum co z toho dostanu bez zmneny voltaze. Jo a pro uplnost pouzivam Zalman 7700­-CU
Odpovědět0  0
Lukfi | 20.7.20059:34
No to je teda úžasný, kdyby to bylo kdo udělá největší OC v % s jakymkoliv CPU tak vyhraje desku a může stavět novej kompík, ale když je to jenom s Athonem 64 tak je to docela diskriminace...

A já mám 2,9GHz a vy se všici můžete jít vycpat !!!
... akorát že nemám A64 ale P4 Northwood... :­-(
Odpovědět0  0
:D | 20.7.20059:39
hmmm a kolik mel kdyz sis ten procak koupil? 2.8 GHz? :D na P4 bych se ani nedivyl :DDD
Odpovědět0  0
Lukfi | 20.7.20059:44
2,4GHz frajere, a na to že mám desku která stála 1400 Kč někdy v březnu ­(teď stojí 1500­) je to docela slušnej výsledek... nemám žádný special chlazení jenom Arctic Cooling Super Silent 4 Pro
Odpovědět0  0
faborsky | 20.7.200510:20
Hm docela se tu bavite o hovne protoze vsechny P4 2,4 NW sli taktit minimalne na 2.8 s boxem takze jako 2.9 asi neni zadny problem a je jedno jestli mas na to i845PE nebo 875P. No a k ty soutezi. Kdyz mam postnout jen screen z CPU­-Z tak to imho nemusi byt vubec stabilni, proste taky postnu 3,0 na par sekund a pak to zhasne. :D A nebo kdyz nekdo udela dokonalou fotomontaz toho screenu napise si tam 3,4 tak to taky nikdo nepozna ze? :)
Odpovědět0  0
Spectrator | 20.7.200510:40
jenže kdyby sis přečetl pravidla, tak bys viděl, že nejde o žádnej screenshot, ale soubor, kterej CPU­-Z sám vytvoří a upravit se nedá, pač by neprošel validací. Já mám bohužel taky P4 NW a z 2.6GHz jsem se dostal na 3.1GHz stabilní a 3.6GHz nestabilní... to je 38%... To de ne??
Odpovědět0  0
faborsky | 20.7.200510:55
Hm to jde, znamy mel P4ku NW ktera sla stabilne o 90% vzduchem pretaktovat tak co :­)
Odpovědět0  0
leff | 20.7.200512:11
K tomu NW mel jsem 1,6 a slo to taktnout bez problemu na 2,6 s boxem...vis to neslo mel jsem starej ABIT
Odpovědět0  0
Vlado22 | 21.7.20057:58
nj, P4 NW 1,6 a Durony 600 sú najväčší favoriti na vitazstvo co sa pomeru pretocenia tyka ... ;­-­) 80­-110% naviac by nemal byt problem :­-D
Odpovědět0  0
Lukfi | 21.7.20059:10
Kdybych měl i845 nebo i865 tak dám fpoho 3GHz ale o to je to lepší O­/C páč mám PT800
Odpovědět0  0
Michal000 | 21.7.200514:51
Já mám Sempron 3000+ ­(1,8Ghz­), desku MSI K8 Neo3. Taky ne moc drahý, jo a procesor je s orig. chlazením přetaktovaný na 2563MHz. Takže se běžte s intelem vycpat a barevně vyfotit...
Odpovědět0  0
Kar | 20.7.20050:18
JA tam poslal A643000+@2802.84 MHz
Odpovědět0  0
siddhi | 19.7.200523:45
co dodst je jasné že vyhraje ten co má nejvíc peněz na pořízení pořádného chlazení, nejlépe na bázi tekutého vodíku
Odpovědět0  0
peavey | 20.7.20059:16
hmm...tekuty vodik, zajimave...nemyslel jsi nahodou kapalny dusik? :­-D
Odpovědět0  0
vodik de taky | 20.7.20059:36
vodikem by to slo urcite taky chladit ale nevim kolik ma kapalnej stupnu :(
Odpovědět0  0
Michal000 | 21.7.200514:43
Vodíkem bych rozhodně nechladil, víte jak dopadl Zepelin...
Stačí ma jen málo a z chladiva je krasný ohýnek :­-)
Odpovědět0  0
Lukfi | 20.7.20059:42
Kdysi jsem slyšel že prej nějakej rákosník přetaktoval Celeron 800 na 4GHz za použití tekutýho vodíku nebo něčeho takovýho :o)
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 20.7.200510:59
Ne ­- jasně že myslel vodík. A Prescott bude v tý termonukleošce fungovat jako rozbuška :­-­)­)­)­)­))
Odpovědět0  0
peavey | 21.7.20059:47
ROFL
Odpovědět0  0
CyberSPY (18) | 19.7.200517:57
ten kto pretaktuje A64 najviac bude mat túto dosku a vyhrá dalšiu, to čo je za sprostosť ?
Odpovědět0  0
amoondre (88) | 19.7.200518:25
a kto povedal ze to vyhra A64? A aj keby, tak mozes predat nie? A taktiez vitaz nemusi bezat na tejto doske..
Odpovědět0  0
Vlado22 | 19.7.200517:49
Tak toto naštve.....niekedy v oktobri som predal mojho vodou chladeneho D600@1152 pri 2,23V stabilne :­-­(­(­( . AXP 1,46@2,02 neni nič konkurencieschopného...
Uz som mohol skladat novy komp....
Odpovědět0  0
Sedlo | 19.7.200517:03
A kto je teda vitaz?? ak nie ty? na to aby som vyhral by asi bolo treba vodne chladenie :­-­(­( pretoze nejakych 500­-600 MHz urcite stacit nebude :­-(
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 19.7.200517:39
Mno vím o maniakovi co má AMD 3000+ venice na DFI lan Party z 1,8Ghz na 3,00Ghz STABILNĚ! tak uvidíme zda se přihlásí :)
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 19.7.200517:40
já mám 3000+ Winchcestra na DFI LAn party 1800mhz@2735Mhz víc to prostě nejde :(
Odpovědět0  0
MICT14N | 19.7.200518:32
nato ze je to Winchester bud spokojenej pac ty maj tusim absolut max na 2800MHz a Venecie 3GHz gratuluju ale muj prehrivajici se notebook ne to taktovani nestaci :(
Odpovědět0  0
Hrochy | 19.7.200523:27
no vidis, ja se s mym Winchesterem 3000+ nedostanu na MSI K8N Neo2 Platinum nad 2,03GHz a je jedno, jak moc dolu dam HyperTransport nebo podtaktuju pameti nebo zvednu napeti... zalezi na kazdym kousku
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 19.7.200523:31
Zkuste nastavit AGP frekvenci na 67 MHz.
Odpovědět0  0
MICT14N | 20.7.20059:34
jjj musis nastavit AGP­/PCI lock ale nevim jestli to dava tahle deska s nF2 no kdyztak si to musis kontrolovat :)
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200510:24
Návod jak vyhrát:

Ještě než začnete něco dělat uděláte si Quick okna s rychlým startem CPU­-z,
nastavíte si co nejmenší rychlost HT, napětí CPU tak 1.8V, děličku pamětí co nejnižší, FSB okolo 250Mhz.

Sundáte rozvaděč tepla z CPU a otevřete si násobič
(údajně opět lakem mustky které jsou teď pod rozvaděčem tepla­),
seženete si tak 5litrů­/kilo dusíku,
solidní vodní chlazení,
pořádný zdroj,
mrazák.

Na chipset dáte vodní chlazení,
celé to umístítě do mrazáku bez ledu samozřejmě.

Ideální je oscilátor na řízení frekvence.
Protože se dost možná nedostanete do biosu.

DIE schladit dusíkem a doufat.

Na tak 10­-12 odpálený CPU se dostanete na těch 5ghz.
Rozhodně na dobu najetí do Woken a CPU­-Z.

A díky tomu vyhrajete tuhle desku DFI :­)­)

Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200510:38
Takhle by to udělal nepoctivec!
Je to pro čistě studijní účely.

Potřeboval bych k tomu CPU­-Z a editor paměti a zaplé Cool&Quiet.

Podle zátěže se bude měnit frekvence CPU.
CPU­-Z bude zjišťovat aktuální frekvenci.
A v paměťovém prostoru CPU­-Z bude vyhledávat tu aktuální frekvenci.
Až jí najde zapíše tam třeba 24ghz a dá podepsat.

CPU­-Z vezme hodnotu z toho paměťového místa a uloží jí do souboru a podepíše.
Nezbývá než mu pogratulovat k nové desce DFI.

LOL

Neprůstřelná soutěž :o­)­)
Doufám že vymyslí něco aby se nedalo takhle švindlovat.
Odpovědět0  0
john.don | 20.7.200510:42
Třeba mě zase kamenujte a linčujte,
ale tohle je soutěž pro hrstku lidí s Athlonem 64.
A ostatní prostě utřou.

Navíc je snadno zmanipulovatelná.
Já osobě mám Athlon 939.
A desku bych neměnil.

Leda jí vyhrát a střelit.
Prostě by mi byla naprd.

Proč neudělat soutěž i pro ty AMDčkáře nebo Itelšisty se staršíma procíkama?
Vždyť by na tom byli lépe.

Vyhráli by desku, střelili svoje starožitná střeba a byli by IN.
Odpovědět0  0
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.