reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výrobci konzolí mohou jásat, Čína zruší zákaz prodeje

27.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Výrobci konzolí mohou jásat, Čína zruší zákaz prodeje
Čína je v současné době zemí, kde se vyrábí podstatná část elektroniky a počítačů, ale je to také zem, kde je již dlouhá léta zakázán prodej herních konzolí. Ovšem tento zákaz prý nyní spěje ke svému zrušení.
Zákaz prodeje herních konzolí v Číně platí už nějakých 15 let, takže firmám jako Microsoft, Sony a Nintendo zůstal zapovězen. Čínský trh má přitom velice vysoký potenciál, však obyvatelstvo země čítá už nějakých 1,35 miliardy lidí, a tak informace o zrušení zákazu prodeje konzolí nemůže nechat jejich výrobce klidnými.





Z tohoto stavu profitovali především výrobci PC a jejich komponent a právě proto je hraní na PC v Číně oblíbené. Ovšem nyní je to další konkurence, a to mobilní telefony a tablety, jejichž trh s hrami v posledních letech raketově roste a právě kvůli tomuto vývoji čínská vláda už oznámila, že zákaz bude brzy zrušen. tuto informaci vypustil o víkendu do éteru čínský ministr kultury, který přímo uvedl, že domácím i zahraničním výrobcům herních konzolí bude umožněno je v Číně vyrábět a prodávat.

Můžeme tedy předpokládat, že hlavní výrobci konzolí se už začali připravovat na vstup na čínský trh, který pro ně může znamenat slušné příjmy. Stejně tak se mohou těšit výrobci her nebo i společnost AMD, která pro konzole Xbox One a PlayStation 4 vyrábí svá speciální APU. Herní trh v Číně má už nyní hodnotu 22,2 miliardy dolarů díky PC a chytrým telefonům, ale i regulovanému prodeji konzolí v Šanghaji. Výrobci konzolí tak mají před sebou velkou příležitost, ale také překážku, neboť právě PC jsou v Číně pevně zakořeněná. Vláda navíc od zákazu v roce 2000 přesvědčovala veřejnost, že herní konzole mají špatný vliv na čínskou mládež.

Zdroj: KitGuru
reklama