reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyrobte si užitečné „PDA“ z papíru

5.9.2005, Pavel Bureš, aktualita
Vyrobte si užitečné „PDA“ z papíru
Snad každému uživateli kapesního počítače se nejednou stalo, že se jeho PDA ocitlo bez elektrické energie, v opravě či si ho např. vypůjčila manželka, aby si zahrála Bejewelled. Pokud jste bez PDA a potřebujete si rychle zapsat poznámku...
Snad každému uživateli kapesního počítače se nejednou stalo, že se jeho PDA ocitlo bez elektrické energie, v opravě či si ho např. vypůjčila manželka, aby si zahrála Bejewelled. Pokud jste bez PDA a potřebujete si rychle zapsat poznámku do diáře, nový kontakt atp., nastává problém. Situaci vám pomůže vyřešit PocketMod, jednoduchý pomocník z papíru, díky flashovému průvodci si během několika vteřin navrhnete, jaké funkce by měl nový kapesní pomocník plnit.

PocketMod je šestistránková knížečka, která se vejde i do zadní kapsy kalhot. V průvodci si zmíněných 6 stran můžete zaplnit několika pohledy na kalendář (denní, týdenní, měsíční i roční – na rok 2005 i 2006), lze vložit list s linkami nebo čtverečky (případně prázdný), pro ukrácení dlouhé chvíle slouží piškvorky. Nebudu popisovat úplně všechny možnosti PocketModu, podívejte se na vlastní návrh.




Co se týče převedení návrhu do hmotné podoby, je třeba tiskárna, list papíru A4 a nůžky. NA stránkách tohoto zajímavého pomocníka najdete jednoduchý návod, jak si knížku poskládat. Doporučuji však video, postup je z něj zřejmější.




Výhody PocketModu jsou jasné – nepotřebuje baterie, nepřitahuje zloděje a používat ho může naprosto kdokoli. Nejedná se samozřejmě o náhradu diáře ani kapesního počítače, ale o nouzové řešení pro případy, když není PDA k dispozici a je třeba zapsat si rychle poznámku, kontakt, nákupní seznam atp.
reklama