reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výroční Pentium přetaktováno na 6,8 GHz

4.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Výroční Pentium přetaktováno na 6,8 GHz
Intel nedávno představil při příležitosti 20. narozenin značky Pentium nový speciální model G3258, který nabízí otevřený násobič. Ten tak ihned zaujal overclockery včetně těch profesionálních, kteří dosahují zajímavých výsledků.
Nejnovějším rekordem v přetaktování procesoru Pentium 20th Anniversary Edition G3258 je přetaktování na frekvenci 6861,7 MHz. Tento procesor je přitom zajímavou volbou i pro ty, kteří nepracují s tekutým dusíkem a nabízí možnost velmi snadného přetaktování ze základní frekvence 3,2 GHz na 4 GHz i podstatně výše. Samozřejmě je ale třeba mít štěstí na kus, který lze dobře přetaktovat.





Vraťme se ale k novému rekordu, který tedy představuje frekvence 6861,7 MHz. Jak je vidět, využita byla základní frekvence necelých 101 MHz a násobič 68x, a to na základní desce MSI Z97 MPOWER, která do procesoru pouštěla vysoké napětí 1,992 V. Společnost MSI k tomu řekla, že dala svým zákazníkům k dispozici nové BIOSy, které plně podporují Pentium G3258, přičemž jde o základní desky s čipovými sadami Intel Z97 a H97 včetně modelů Z97 GUARD-PRO, Z97-G43 a Z97 PC Mate. Tato podpora spočívá ve funkci automatického přetaktování tohoto procesoru, a to na 4,3 GHz, čili o 35 procent. To by se mělo dle MSI podařit takřka všem. Pak je zde ještě možnost snadného přetaktování na 4,7 GHz, což firma doporučuje těm, kteří využívají kvalitní a výkonné vzduchové chlazení.





Vedle MSI byla taktovacími pokusy zaměstnána také společnost Gigabyte, která k nim použila základní desku Z97X-SOC FORCE LN2 určenou speciálně pro přetaktování a paměti Kingston HyperX Predator DDR3. Ty se jí povedlo dostat na frekvenci 4,5 GHz a posléze na 4,56 GHz. Na to se můžete podívat na následujícím videu.


Zdroj: Hexus

reklama