reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výsledek z 3DMarku procesoru Exynos s Radeonem ukazuje vysoký výkon

30.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Výsledek z 3DMarku procesoru Exynos s Radeonem ukazuje vysoký výkon
Už nějakou dobu víme, že se architektura RDNA2 z grafických čipů AMD Radeon objeví i v připravovaných mobilních procesorech Samsung Exynos. A podle uniklého výsledku benchmarku je se na co těšit.
O nových mobilních procesorech Samsung Exynos, které využijí GPU od společnosti AMD, se mluví už nějakou dobu. Samsung by tak dal sbohem GPU ARM Mali, které byly mnohdy za čipy Adreno v poměru výkonu a spotřeby. Místo toho chce přivítat architekturu RDNA2 v mobilní podobě. Nyní se objevuje výsledek testu v benchmarku 3DMark WildLife a my se můžeme podívat, jaký bude výkon. Výsledek činil 8134 bodů, což je opravdu excelentní hodnota.
 
Samyang Exynos
 
Abychom to uvedli do kontextu a dokázali si vůbec představit, co takové číslo znamená, podívejme se na výsledky jiných procesorů. Takový Exynos 2100 s Mali-G78 v Galaxy S21 dosáhl jen na něco přes 5200 bodů, verze se Snapdragonem 888 a GPU Adreno 660 je pak pod 5400 body. To znamená o zhruba 50-55 % vyšší grafický výkon pro GPU od AMD. Mnohem výkonnější čipy (než mají dnešní Androidy) najdeme v iPhonech, kde nejvýkonnější modely dostávají zhruba 7700-7900 bodů (nejpomalejší z rodiny iPhonů 11/12 se pohybují od cca 6500 bodů nahoru).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama