reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Walmart testuje doručování věcí přímo do ledničky, i když nejste doma

25.9.2017, Milan Šurkala, aktualita
Walmart testuje doručování věcí přímo do ledničky, i když nejste doma
Obchodní řetězec Walmart testuje nový způsob doručování nákupu. Díky chytrým zámkům bude možné umožnit doručovatelům naplnit ledničku zákazníků objednaným zbožím i v době jejich nepřítomnosti. Anketa: Nechali byste si kurýra vlézt do bytu?
Nechali byste si doručovat nákup kurýrem až do lednice?
V anketě šlo hlasovat od 25.9.2017 do 1.10.2017. Počet hlasujících: 28
Ano, nemám s tím žádný problém0 %
Nejsem rozhodnut(a), ale asi ano7 %
Nejsem rozhodnut(a), spíše ne7 %
Ne, v žádném případě86 %
Dnešní společnost chce vše stále pohodlněji, a proto obchodní řetězec Walmart začíná testovat speciální formu doručování nákupu, která bude pro uživatele ještě pohodlnější a ušetří jejich čas. Pokud lednička zákazníka zeje prázdnotou a potřebuje něco dokoupit, už nemusí chodit do obchodu nebo toto nakoupit online a čekat na doručovacího kurýra. Nový systém umožňuje zákazníkům nejen nakoupit zboží online, ale nechat kurýra vložit všechno zboží do lednice i tehdy, pokud uživatel není přítomen a je mimo domov.
 
Walmart doručování
 
Vše je založeno na chytrých zámcích a nyní se testuje s řešením od společnosti August Home. Pokud se kurýr nedozvoní a nikdo není doma, obdrží jednorázový kód ke vstupu do bytu. V ten okamžik dostane zákazník oznámení na telefon a může celé doručování sledovat pomocí kamer v bytě. Může si tak být jistý, že se v průběhu doručování neděje nic nekalého. Kurýr naplní lednici, případně u dveří nechá další objednané zboží, odejde a chytrý zámek opět uzamkne byt či dům. Když se uživatel vrátí domů, ať už z práce nebo třeba z fitka, vše je již připraveno.
 
 
Test prozatím probíhá u několika dobrovolníků v Silicon Valley. V budoucnu by Walmart chtěl toto zavést jako běžnou formu doručování a rozšířit možnosti, pro které půjde využít. Dá se nicméně předpokládat (a diskuze pod články o novém systému to potvrzují), že většina lidí ale z myšlenky, že jim kurýr leze do bytu a do ledničky, není příliš nadšena. A to ani přesto, že mohou celý proces monitorovat.
 
A jak to vidíte vy? Nechali byste si cizím člověkem nechat doručovat nákup přímo až do lednice, zatímco nikdo není doma? Podělte se s námi o názor v anketě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama