reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Warcraft Adventures: nikdy nevydaná hra je nyní k dispozici

13.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Warcraft Adventures: nikdy nevydaná hra je nyní k dispozici
Před téměř 20 lety plánoval Blizzard odbočku od hlavní série strategií Warcraft a připravoval adventuru Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Ta byla téměř dokončena, ale nikdy se neobjevila na trhu. Nyní ji ale někdo vyšťoural a zveřejnil.
Asi málokdo si vůbec vzpomíná, že by Blizzard připravoval klasickou 2D adventuru s malovanou grafikou Warcraft Adventures: Lord of the Clans, však ta se i přes svůj stav těsně před dokončením nikdy nedostala na trh. Důvod byl prostý, i když vzhledem ke stavu hry poněkud podivný. Blizzardi totiž cítili, že čas her tohoto typu se chýlí ke konci a že PC hráči už nemají zájem o hry jako Grim Fandango, nebo z našeho háje Tajemství oslího ostrova, atd. Rozhodli se tedy svou hru prostě nevydat, někam ji založili, až se ji teprve nyní podařilo vyšťourat a ruský přispěvatel Reidor ji zveřejnil na fórech Scrolls of Lore. Není jisté, kdo tuto hru vytáhl ze zapomnění, ale pravděpodobně to bylo ruské studio Animation Magic, které na ní také pracovalo.





Warcraft Adventures: Lord of the Clans sleduje osudy orka jménem Thrall, který byl nalezen lidmi a vychován v naději, že jim poslouží jako poslušný válečník. Hra se nachází v téměř dokončeném stavu a vypadá to, že pouze chybí nějaké namluvené dialogy, ale jinak má být hratelná. Hra byla ke stažení zde, ale zveřejněný odkaz již nefunguje, ovšem jak se něco takového dostane na Internet, tak se vždy najde způsob, jak to získat (nápověda: BitTorrent). Na Redditu pak popisují, jak ji zprovoznit. Jde pouze o vytvoření dávkového souboru, kde budou následující tři řádky:

taskkill /F /IM explorer.exe
PlayWin.exe
start explorer.exe

Dávkový soubor uložíte pod názvem PlayWin.bat přímo do hlavní složky s hrou a tu pak budete spouštět pomocí něj. Pokud se otevře v okně, můžete se přepnout do režimu plné obrazovky pomocí kombinace Alt + Enter.





Herní prostředí je klasické 2D s možnostmi chodit po lokacích, koukat se na objekty, aby je Thrall popsal, ovládat je a samozřejmě také vést dialogy s postavami. Thrall má k dispozici klasický inventář se sebranými objekty, které může použít, takže jde prostě každým coulem o klasickou adventuru.





Dočkáme se také různých hádanek a puzzlů a také objevíme některé známé charaktery jako je oplátovaný drak Deathwing. Zrušené vydání této hry znamenalo pro Blizzard konec pokusů o vyprávění osobních příběhů ze světa Warcraftu, ale příběh samotného Thralla přetrval. Stal se vůdcem celé Hordy a důležitou postavou v příběhu World of Warcraft.

Zdroj: Extremetech
reklama