Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Blue SN570: SSD pro tvůrce připraveno ve spolupráci s Adobe

4.10.2021, Jan Vítek, aktualita
WD Blue SN570: SSD pro tvůrce připraveno ve spolupráci s Adobe
Společnost Western Digital si připravila novou řadu SSD v podobě M.2 kartiček, a sice WD Blue SN570. Už dle toho, že jde o součást rodiny Blue, nelze počítat s nejvyššími výkony, ale čím jiným mohou tato SSD zaujmout? 
WD Blue SN570 NVMe SSD je řada určená pro kreativce, tvůrce čili prostě lidi, kteří na svém PC především pracují. To by tak mělo logicky znamenat, že na něm i často ukládají data, čili znamená to snad, že SN570 mají oproti jiným modelům vyšší výdrž? Dle výrobce jde spíše o mix výkonu, spolehlivosti a kapacity, i když zrovna ta končí na dnes nepříliš úžasném 1 TB (a začíná na 250 GB). 
 
 
Jde tu ale i o něco jiného, a sice o spolupráci s Adobe, která k těmto modelům poskytne jednoměsíční předplatné na Adobe Creative Cloud zdarma, což je ovšem spíše promoakce než nějaká reálná výhoda, i když s hodnotou 53 dolarů dle aktuálního ceníku. Zákazníci dostanou přístup k aplikacím jako Photoshop, Illustrator, Lightroom, Premiere Pro a InDesign.
 
Co se týče samotných WD Blue SN570 NVMe SSD, k dispozici ještě nejsou plné specifikace, nicméně vzhledem k udávaným rychlostem až 3500 MB/s v případě 500GB a 1TB modelu nepůjde o nic výjimečného. Výrobce dále upozorňuje na utilitu Western Digital SSD Dashboard pro správu a monitorování SSD a jednoduchý design s jednostranným PCB a rozhraním PCIe 3.0 x4.
 
Western Digital se chystá tyto novinky nabízet od dnešního dne ve svém obchodě, kde už jsou uvedeny s cenami od 54 do 110 dolarů. Tam se také dozvíme ještě dva údaje, a sice o sekvenčním zápisu až 3000 MB/s a výdrži 600 TBW (1TB model), což tak znamená možnost celé SSD v rámci záruky 600x přepsat.