Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD nabídne osobní cloud v podobě nového NAS

2.10.2013, Jan Vítek, aktualita
WD nabídne osobní cloud v podobě nového NAS
Společnost WD si připravila externí disk My Cloud, jejž nazývá osobním cloudem. Jedná se o zařízení vybavené rozhraním USB 3.0, ale i gigabitovým Ethernetem, takže bychom měli tento produkt označovat spíše jako NAS. Jedná se o malé zařízení...
Společnost WD si připravila externí disk My Cloud, jejž nazývá osobním cloudem. Jedná se o zařízení vybavené rozhraním USB 3.0, ale i gigabitovým Ethernetem, takže bychom měli tento produkt označovat spíše jako NAS. Jedná se o malé zařízení vybavené jedním pevným diskem s kapacitou 2 nebo 3 TB a později v listopadu přijde na trh také 4TB model. Nevýhodou takového zařízení tedy je, že tu není možnost provozovat dva disky v režimu zrcadlení pro případ, že by jeden selhal. Před ztrátou dat kvůli selhání disku nás tedy nic nechrání, ale zase je takové řešení levnější. Nicméně v budoucnu přijdou na trh také dvoudiskové i čtyřdiskové modely.





WD My Cloud umožní tak streamování multimédií pomocí DLNA a jeho nastavení se provádí klasicky pomocí webového rozhraní, přičemž výrobce slibuje, že to snadno zvládnou i ti, kteří s takovými zařízeními nemají žádné zkušenosti. Krom toho tu jsou mobilní aplikace, jež zahrnují podporu známých cloudových služeb, což jsou Dropbox, SkyDrive a Google Drive. Aplikace jsou k dispozici na App Store a Google Play.





Cena byla stanovena na 150 USD za 2TB verzi, 180 USD za 3TB a až přijde 4TB verze, bude stát 250 USD.

Zdroj: TZ WD