reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Sentinel DX4200: rychlý NAS s Windows 2012 R2

14.10.2014, Jan Vítek, aktualita
WD Sentinel DX4200: rychlý NAS s Windows 2012 R2
Společnost WD si pro náš trh připravila nový výkonný NAS Sentinel DX4200, který je založen na dvoujádrovém procesoru Atom, discích podnikové třídy a operačním systému Windows Storage Server 2012 R2.
WD Sentinel DX4200 tak rozhodně nebude patřit mezi nejlevnější modely NAS, což je jasné už z pohledu na jeho základní specifikace, jimž vévodí procesor Intel Atom C2338 se dvěma jádry na 1,7 GHz, až 4 GB paměti DDR3 ECC, disky WD podnikové třídy s celkovou kapacitou až 16 TB a operační systém Windows Storage Server 2012 R2.





Nový NAS je určen pro malé a střední firmy jako zálohovací řešení. Když se podíváme na fyzické zpracování, pak na přední straně najdeme krom vypínače a kontrolek signalizujících stav jednotlivých pevných disků, které mohou být až čtyři, také malý displej, s jehož pomocí můžeme získat základní informace o nastavení a snad i tato nastavení upravovat. Pozice pevných disků jsou uzamykatelné pomocí jednoduchého PC zámku.

Na zadní straně máme vedle dvou gigabitových ethernetových konektorů také čtyři porty USB 3.0 a také D-Sub, čili nebude problém s připojením klávesnice, myši a monitoru a využití NAS serveru coby počítače. Dále tu máme tlačítko pro uvedení systému do továrního nastavení a také hlavní a záložní napájecí konektor.





WD dále k tomuto zařízení poskytuje službu WD Guardian na rok zdarma, přičemž ta zahrnuje přednostní technickou podporu a rychlý servis s výměnou dílů. Pak tu je ještě možnost zřídit Guardian Extended Care, kterážto služba rozšiřuje záruku z dvou na pět let.

Pro zálohování dat poslouží software WD SmartWare Pro, jenž může pracovat až na 25 zařízeních připojených k síti. Dva síťové konektory mohou posloužit pro rychlejší spojení s lokální sítí (Link Aggregation) a pak tu je samozřejmě i možnost využít druhé rozhraní jako zálohu pro případ, že by jedno spojení selhalo.

WD Sentinel DX4200 je u nás dostupný v konfiguracích od 8 TB do 16 TB.

Zdroj: TZ WD
reklama