reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
V polovině letošního dubna vypukl velký skandál společnosti Western Digital. Zjistilo se totiž, že některé její disky měly technologii SMR, kterou ale WD nikde neuvedlo. Nejde totiž o něco, co by bylo zrovna žádoucí. Není divu, že je nyní na stole žaloba.
asip80 (1164) | 1.6.202020:56
snad se dočkám doby, kdy všichni výrobci budou o svých produktech uvádět kompletní a pravdivé informace bez oblbování zákazníků ­(takové kauzy by se mohli promítnout i na zbytek trhu)
Odpovědět10  0
George2005 (42) | 1.6.202023:04
A úplně nejlíp by bylo, kdyby výrobci přestali do svých produktů cpát všemožná ­"kurvítka­" ...
Odpovědět10  0
siddhi (262) | 2.6.20202:58
Tohle bych nenazýval kurvítkem, ale prostě vlastností. Problém je, že o této vlastnosti neinformuje zákazníky. Když Seagate začal s SMR jasně své disky tímto označoval. Nakonec se na to taky vykašlal
Jinak kdy přijde na řadu třeba Crucial, který u svých disků Crucial P1 nikde neuvádí, že jde QLC. Kdy přijde na řadu Samsung, který mate zákazníky, protože místo obecně známých termínů TLC, QLC uvádí zavádějící pojem 3­/4 ­-bit MLC...
Odpovědět1  1
giff (54) | 2.6.20206:19
Jenže Samsung to značí správně. Ve výsledku nás vždy zajímá počet bitů na buňku, tedy číslo. Až obeznámený zákazník si musí u ostatních výrobců převést T=3 a Q=4 ­(i když i Samsung má nápovědu v ­"QVO­"). Samotné MLC znamená několik úrovní na buňku, ale přitom jasně nevíme kolik jich je. A je jedno, že v začátcích SSD se za MLC označovaly 2 bity na buňku, protože víc prostě tehdy nebylo.
Odpovědět3  0
asip80 (1164) | 2.6.202011:05
Kdyby to tak Samsung značil ­"poctivě­" od samého začátku a nezměnil to až v momentě co se rozjela negativní vlna okolo TLC­/QLC, tak bych to i bral, ale takhle je to z jeho strany jednoduše ojeb a člověk musí udělat pár kliků navíc, aby se dozvěděl pravdu a zjistil, že se jedná o TLC­/QLC­/PLC :­)

Mohle klidně značit své SSD jako QLC a pod čarou zmínit, že se jední o 4­-bit MLC a neměnit nenápadně zažité značení ­(očividně to dost lidí uvedlo v omyl ..­) ;­)
Odpovědět1  1
DarkRichelieu (1230) | 1.6.202023:13
Viděl jsem to v jednom filmu. Umění lhát.
Reklama v televizi: ­"Zdravím, jsem Bob ze společnosti Coca­-cola. Dnes vás chci požádat, abyste stále kupovali colu. Určitě ji pijete už léta, a pokud vám pořád chutná, zase si ji brzy kupte. Je to vlastně jen hnědá cukrová voda. Přísady jsme moc neměnili, takže nic nového, co bych vám řekl. Ale trochu jsme upravili plechovku. Jsou tu jiné barvy a kvůli dětem jsme přidali ledního medvěda. Cola má vysoký obsah cukru a jako jiné kalorické nápoje může způsobovat obezitu lidí bez zdravého životního stylu. To je vše. To je cola. Je slavná. Všichni to vědí. Jsem Bob a pracuju pro Coca­-Colu. Prosím vás, nepřestávejte colu kupovat. To je vše."
Odpovědět5  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.