reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WiFi Alliance pracuje na technologii Passpoint

24.2.2012, Jan Vítek, aktualita
WiFi Alliance pracuje na technologii Passpoint
Skupina WiFi Alliance hodlá výrazně usnadnit působení lidí a firem, kteří nabízejí své WiFi přípojné body a nevyužitou internetovou konektivitu prostřednictvím služeb jako Fon. Problémem v takovém případě ale je, že oproti mobilnímu připojení...
Skupina WiFi Alliance hodlá výrazně usnadnit působení lidí a firem, kteří nabízejí své WiFi přípojné body a nevyužitou internetovou konektivitu prostřednictvím služeb jako Fon. Problémem v takovém případě ale je, že oproti mobilnímu připojení třeba pomocí 3G HSDPA má Wi-Fi mnohem kratší dosah a především není možné se mezi jeho přípojnými body volně pohybovat bez ztráty konektivity. To pak výrazně snižuje komfort takového připojení.





WiFi Alliance se rozhodla pomoci pomocí technologie Passpoint, která umožní, aby se naše zařízení připojené k WiFi mohlo mezi jednotlivými hotspoty automaticky přepínat bez nutnosti s nimi vždy navázat nové připojení, tedy vyjednat si IP adresu a ujasnit si zabezpečení. V ideálním případě by tak uživatel neměl při pohybu zaznamenat výpadky konektivity, tedy samozřejmě za předpokladu, že se bude vždy nacházet v dosahu některého WiFi hotspotu.

Na trhu by se tak v budoucnu měly objevit WiFi AP s certifikací technologie Passpoint, přičemž první testy s nimi jsou naplánovány na červen v rámci programu Wi-Fi Certified Passpoint. Jisté tedy je, že zavedení této technologie do praxe není otázkou několika měsíců, ale spíše let.

Zdroj: Computerworld
reklama