reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Redstone 1 bude nejspíš až v červenci

30.3.2016, Michal Hala, aktualita
Windows 10 Redstone 1 bude nejspíš až v červenci
V rámci strategie Windows as a Service bude Microsoft průběžně upgradovat Windows 10. Loni v listopadu tak přišla verze Threshold 2 a říkalo se, že další verze, Redstone 1, bude letos v červnu. Teď se ale objevily zprávy, že dorazí až v červenci.
Podle nyní zveřejněného materiálu bude mít Redstone 1 číslo verze 1607, což znamená 16 jako rok 2016 a 7 jako měsíc červenec – analogicky měla listopadová verze Threshold 2 číslo 1511. Takže došlo k mírnému posunu termínu, což by ovšem nemuselo být na škodu věci. Aspoň bude mít Microsoft víc času na testování a odstranění chyb.

A co můžeme čekat? Předně jsou to rozšíření (doplňky) v prohlížeči Edge, která jsou už netrpělivě očekávána. Nakolik to ovšem Edgi pomůže je zatím ve hvězdách. Myslím, že Redmond udělal chybu, že svůj nový browser nevypustil vcelku, ale vylepšuje ho takto postupně, protože dost lidí ho vyzkoušelo v ne zcela hotovém stavu a po krátké době se vrátilo ke svým původním Chromům, Firefoxům, či případně Internet Exploreru.

Další věcí, o které se v souvislosti s verzí Redstone 1 mluví, je těsnější integrace mezi počítačem s Windows 10 a mobilním telefonem s Windows 10 Mobile. Microsoft se zřejmě inspiroval u Applu a chce zařízení v rámci svého ekosystému naučit úzce spolupracovat. Snad by tak mělo být možné telefonovat a psát SMS přes propojený mobilní telefon přímo z počítače.


One Windows Platform


Také by prý mělo být možné při rozdělané práci pokračovat na druhém zařízení tam, kde uživatel přestal na prvním zařízení. Příklad: začnete psát e-mail na počítači, přerušíte práci a na mobilu pokračujete přímo tam, kde jste přestali. Aplikace se sama otevře i s příslušným e-mailem. Troufnu si tvrdit, že názory na tuhle funkcionalitu se budou různit. Nicméně pro jistou část uživatelů půjde o vítanou možnost. Jestli to ale pomůže Microsoftu na trhu mobilních telefonů si odhadovat netroufám.

Ono toho zřejmě ve verzi Redstone 1 bude víc. Právě probíhá vývojářská konference Microsoftu Build 2016 a tak se brzy dočkáme dalších novinek. Mluví se třeba o živých dlaždicích (Live Tiles). A na IT webech se už pár dní probírá, že má přijít něco „velkého“. Ale zatím nikdo neví co, nebo se mi to aspoň doteď nepodařilo nikde zjistit.

Pokud redmondští vývojáři navíc zase trošku zapracují na stabilitě a rychlosti a odstraní aspoň některé drobné nedodělky, které v sobě desítky mají, nikdo z uživatelů určitě nebude proti. Každopádně se zase máme na co těšit. Tedy rozhodně ti z nás, kterým poslední verze Windows vyhovuje.

Zdroj: WinBeta
reklama