reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Již dříve jsme se mohli dozvědět, že operační systém Windows 8.1 nakonec staronové Start Menu nenabídne, ale stále se na ně můžeme těšit, protože je plánováno pro Windows 9. A ty si prý budeme moci vyzkoušet už letos.
pidalin (1478) | 5.7.201418:03
Vypadá to jako nabídka z Windows 98 s přilepenym metrem napravo takže nic moc, ale lepší než nic. Snad to pujde nastavit do původní podoby inovovaný nabídky start jakou známe od Visty a XP ­(bez vyhledávače­).
Odpovědět0  0
bomber117 (4) | 5.7.201412:06
Jedine ,ze ho ponuknu zadarmo ako aktualizaciu na nepodarok 8.x , kazdy 3 mesiac vydavaju nejake aktualizacie s tzv.klasickym Start tlacitkom ,ale nikdy tam nieje , ako byvalo predtym . Preto im nestupa predaj 8 ,a ludia ostavaju pri 7 ,pripadne aj Xp a divia sa mrkvosoftaci ,ze preco ,mozno aj kvoli takejto jednoduchej prkotine .
Odpovědět3  0
nightdragon (6) | 5.7.201413:54
Ohlásili to jen jednou a nakonec jej tam nedali. Myslím, že proběhla zpráva, že bude až v 8.2, ale to vím jen z toho co jsem četl někdy v dubnu. Nicméně klasické menu start bylo dost špatně použitelné ­- obzvlášť, když měl člověk hromadu programů. Člověk pořád něco hledal. Kolikrát se to tam už ani nevešlo a člověk musel slidebarem sjíždět menu nebo odkrývat položky. Ať si říká kdo chce, co chce... ­"Metro­" v 8.1 je velmi intuitivní, rychlé a snadné. Přiznám se, ­"metro­" app vůbec nepoužívám. Dávám si tam ikony programů seřazené podle kategorie a používání a jsem naprosto spokojený. Nesouhlasím s tím, že se to s myší nedá používat nebo že by to bylo hůře použitelné. ­"Metro­" v 8.1 je použitelné a návrat ke klasickému ­"menu start­" je, dle mého názoru, krok zpátky. Je to jen o tom zvyknout si a naučit se to používat.
Odpovědět0  3
Jijirka15 (20) | 2.7.20147:10
Proč jen na té fotografii Windows plochy vypadá všechno tak tupě a ploše?
A ty hnusně vyblité barvy!
Odpovědět2  1
Tominospk (37) | 2.7.201414:04
Protože Microsoft chce, aby bylo po něm a dělá vše proto, aby se nové Windows pokud možno líbili co nejméně lidem. Pak se diví, že jejich třeba mobily, nikdo nechce a o W8 se mluví jako o špiónech, které na Vás prásknout i zadávaná jména a hesla. A to nemluvím o tom, že Vámi psaný text, třeba ve Wordu, může být také odesílán, kdo ví kam. Takže vše co na PC s W8 děláte, píšete, není jen Vaše tajemství, ale může o tom vědět i někdo jiný. Myslíte, že Mnichov odešel od Windows jen kvůli ceně? Ne, bojí se o svá data!
Odpovědět2  1
nightdragon (6) | 5.7.201410:30
Není to tak trochu schizofrenní reakce? Jak víte, že třeba podobná data neshromažďuje i google nebo apple? Na druhou stranu, opravdu si myslíte, že má někdo čas číst vaše ­"psychobláboly­" nebo dokumenty? Jestli si to opravdu myslíte, tak doporučuji vytrhnout LAN kabel ze zdi ­(případně wifi modul z ntb­/tabletu­/mobilu ­- u mobilu samozřejmě včetně anténny­) a odstěhovat se někam hluboko do přírody. Budete mít naprosto minimální šanci, že Vás někdo bude sledovat :­))
Odpovědět0  2
Tominospk (37) | 5.7.201421:20
Nemyslím, že se jedná o schizofrenní reakci. Jsou to zkušenosti.
Proč mám zakázáno komunikovat a psát návrhy mé práce pod Windows 8 s firmou, pro kterou pracuji na dohodu?
Proč Mnichov odchází k Linuxu a to i přesto, že je to vyjde dráž?
Proč některé velké firmy ­(v současné době!­) přecházejí z XP na Windows 7 a ne rovnou na Windows 8?
Proč uživatelé s legálním Win 8 si instalují ­(především do notebooků­) nelegální Windows 7?
Google­- Android nemám vůbec rád, především pro jejich nespolehlivý systém, ale na druhou stranu, od Googlu se neočekává tolik podrazů a zákeřností...
Jak se píše tady v jiném příspěvku, doba jde dál a nikdo by si dnes nekoupil nové auto v designu Škoda 120. Ano chápu, ale také mě osobně nezajímá ­"třeba­" jejich dlaždice, nemožnost start, nebo ano, po instalaci doplňku třetí strany. Dále ikony jako kráva, vše roztažené a zbytečně. Zakulacují to, není volba možnost, to dát do stavu jako XP. Nesnáším, když se něco mění a vzhled je nutně jiný. Přestože se jedná jen o postupně vylepšený Windows 95, 98, XP, Vista, 7 a sem tam jsem něco přeskočil. Nikdy to nebyl nový Windows, vždy jen překopávky a opět kupuj.... Je to názor můj, jednotlivce, ale osobně vím, že mé názory sdílí i jiní a jsou i jiné připomínky.
Prostě nevidím na Win 8 nic EXTRA.
Učím se nyní na Linuxu a pár lidí již přešlo.
Na fotky, videa a mejly, jim to stačí. ZADARMO, rychle a legálně.
Pěkný den.
Odpovědět4  0
nightdragon (6) | 6.7.20149:10
Rozhodně nejsem zastáncem produktů od microsoftu ­( důvody řeknu níže­). Ale z vlastní zkušenosti vím, že Windows 8.1 je výrazně lepší než Windows 7 a to prokazatelně dokazují i testy. Proč máte něco zakázáno, mě vůbec nezajímá, to je striktně vaše ­(pakliže se tu ovšem nechcete ozvlášťňovat­). Mnichov to určitě vyjde dráž, ale zase ne o tolik. Mít vlastní firmu, už tam linuxy dávno běží, já osobně v tom nevidím nejmenší problém. Když microsoft prodává licence na win 7, tak se nelze divit, že si firma radši koupí licence na win 7, po reputaci, kterou win 8 dostaly. Nezdá se mi, že by byl Android nespolehlivý, ovšem nezapomínejme, že výrobce telefonu si systém v něm sám upravuje ­(pro své potřeby­) . Házet tedy na Android ­"špínu­" mi přijde zcela neoprávněné. Vyladěnost androida záleží na výrobci zařízení. Taky jsem se v jednom postu zmínil, že existuje různý balast na změnu vzhledu windows 8 a 8.1.

Ano Microsoft Windows je kopií sama sebe. Microsoft neumí vytvořit nic vlastního, co by fungovalo a tohle je defakto jediný sw, který tak nějak v rámci možností funguje. Z officů byly použitelné snad jen 2007 ­(pro zastánce starších verzí 2003­). Po odkoupení skypu je tento sw také nepoužitelný, navíc jsou do něj implementovány kódy, aby nefungoval na starších pc. Windows phone nepoužitelný ­( to už mi nesmí ani do baráku­). Po odkoupení nokie, nokia taky už tolik nešlape ­-> kompabilita, technická podpora.

Proč, když existuje tolik jiných programů, kterou jsou zdarma, firmy i domácnosti investují do microsoftích produktů, které ve výsledku nefungují, tak jak by měli?? Důvod je prostý... lidi jsou líní se učit nové věci, těžko akceptují změny ­- jsou tak zkrátka trochu pohodlní. A to je jediný důvod proč Windows 8.1 neslaví slávu. Byť je to prokazatelně lepší systém než windows 7. Nesčetná vlna kritiky, ve větší míře neoprávněné z výše uvedeného důvodu, smetla tento produkt pod nepoužitelné Visty. Také mám známé, kteří mi tvrdí, jak je Windows 8 a 8.1 hnusnej a nefunkční. Když se jich zeptám, zda jej vyzkoušeli, tak dostávám jedinou odpověď: ­"Ne! A ani jej zkoušet nebudu.­". Jak můžu hodnotit po funkční stránce systém, který neznám?? :­)­)

Existuje jedno přísloví, které by měl mít každý čech na paměti... 100x opakovaná lež se stává pravdou... rozebírat to snad nemusím.
Odpovědět0  1
Tominospk (37) | 6.7.201413:16
Snad jen ve zkratkách a snad stručně:
- Ano, W8 je od Microsoftu zatím nejlepší, stabilní­- ALE také bonzák, to jsem naznačil, nesmím některé výtvory tvořit na Win 8. Je to jako u ICQ, kde ale tehledjší AOL a dnes se to možná také publikuje v podmínkách... ­"Cokoliv napíše, pošlete přes ICQ už není jenom jenom Vaš tajemství­", což znamená, že co napíšete, může někdo jiný, třeba i AOL použít, využít. Microsoft ve Win 8 to samé jen využívá, ale neinformuje o tom veřejně.
- Při výběru nového mobilu a tabletu, má drtivá většina uživatelů s Androidem špatné zkušenosti, pokud využívá OS aktivně, instaluje, a používá. Mnoho pádů, restartů... I nové Nokie X s Androidem padají, kolega včera ­"machroval­" a o jeden restart nešlo. Je to těžké, co je dnes spolehlivé? Navíc instalace podmíněná, že aplikace může šmejdit na disku, fotky, kontakty, odesílat data, SMS atd. Pokud to nepřijmete= instalace STOP­- no teda, fuj...
- Skype funguje na starších PC, ale musí se použít konkrétní starší verze, mám takto v záloze 2 ­(v4x a v6x­) a obojí jedou spolehlivě na XP SP1,2...
- Kritika na Win 8 i když nezkoušeli... Soused si koupil nový notebook s W8. Ono za prvné, není to vzhledné a zadruhé, těžko se to ovládá. Mám pár známých, kteří to po čase, cca týden i dříve vzdali a přešli z legálního W8 na 7. To co člověk našel v původním Win, to v 8 hledá velmi dlouho, pokud najde. Pokud si uživatelé, nebo já, jim­- dají START, tak je spokojenot, většinou...

Lidi stárnou a až i Vám bude přes 50, tak možná přiznáte, že se snažíte jít s dobou, ale nebudete ji stačit tak, jako když Vám bylo 20, 30.
Pěkný den.
Odpovědět1  0
nightdragon (6) | 5.7.201410:18
Finální verze může vypadat úplně jinak a zcela jistě bude možné si windows 9 přizpůsobit ke svým potřebám... Co se týče barev, by jste se měl asi podívat třeba na Android lollipop. Zřejmě je moderní používat pastelové barvy, které už má mimochodem i windows 8. Jak se zdá ­- o pár roků později, je má android taky.
Odpovědět0  0
Jijirka15 (20) | 5.7.201414:30
Možná se sto šíří a třeba je i moderní.
Ale když potkám na ulici dva bezdomovce nebo i více, za sebou tak to ještě neznamená, že je moderní být bezdomovcem.
Odpovědět1  0
nightdragon (6) | 5.7.201415:30
To je sice pravda, ale lidi si nechtějí kupovat produkty, které vypadají pořád stejně. Proto existují modní návrháři a desingeři. Dnes už by jste si také jistě nekoupil auto, které vypadá jako škodovka 120. Ale za pár let se klidně může stát, že někdo desing inovuje a budeme tomu říkat retro. Každému se vyhovět nedá. Naštěstí existuje spousta balastu, kterým si můžete win zkrášlit ;­-)
Odpovědět0  1
pidalin (1478) | 5.7.201418:05
já bych si zas nekoupil auto který vypadá jak 90% dnešních ohavností
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.