Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Vista Beta 1 jsou tu!

27.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Windows Vista Beta 1 jsou tu!
Od této středy je k dispozici Beta 1 nového operačního systému Windows Vista. Ta byla zatím nabídnuta omezenému množství betatesterů (hovoří se o 5000-20000 lidech). Záhy se má však betaverze dostat k širší veřejnosti přes Microsoft MSDN...
Od této středy je k dispozici Beta 1 nového operačního systému Windows Vista. Ta byla zatím nabídnuta omezenému množství betatesterů (hovoří se o 5000-20000 lidech). Záhy se má však betaverze dostat k širší veřejnosti přes Microsoft MSDN program, což je přibližně půl milionu lidí.



Betaverze měla být původně ke stažení od 3. srpna, ale Microsoft její uvedení uspíšil. Nové technologie systému zahrnují oblast bezpečnosti, snadnější zvládnutelnost a práci v systému a v neposlední řadě také vyšší výkon.

Spolu se systémem byla uvedena také betaverze internetového prohlížeče Internet Explorer 7.0. Ten má být bezpečnější, má také panely jako Firefox či Opera (neskutečně dobrá věc) a také podporuje RSS. Prohlížeč je jak ve verzi pro WinXP, tak i spolu s betaverzí operačního systému Vista. Ta ale obsahuje verzi prohlížeče bez antiphising nástroje.

Termín oficiálního vydání Longhornu se několikrát posunul. Nyní se hovoří o roku 2006, ale předpokládá se spíše začátek roku 2007. Microsoft zároveň uvolnil pro úzkou skupinu testerů technickou betaverzi serverové verze Windows Vista. Microsoft plánoval do Longhornu (Vista) spoustu inovací, například WinFS nový souborový systém. Nakonec ale bude spousta těchto doplňků dostupných až v následující verzi Windows.

Zdroj: www.itworld.com, www.techzonez.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.