Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows zdarma? S reklamními plochami možná

20.11.2005, Milan Šurkala, aktualita
Windows zdarma? S reklamními plochami možná
Raději si sedněte, protože to co teď uslyšíte, vás možná porazí. Microsoft totiž nevylučuje možnost, že své operační systémy Windows a kancelářské balíky Office začne nabízet zdarma. Háček bude pouze v tom, že se vám budou zobrazovat reklamy,...
Raději si sedněte, protože to co teď uslyšíte, vás možná porazí. Microsoft totiž nevylučuje možnost, že své operační systémy Windows a kancelářské balíky Office začne nabízet zdarma. Háček bude pouze v tom, že se vám budou zobrazovat reklamy, za které Microsoft bude inkasovat penízky.



Myslím, že toto je ten pravý způsob jak zabránit pirátství produktů Microsoft. Jen si stáhnout či někde vyzvednout CD s operačním systémem, ten si legálně a zadarmo nainstalovat za to, že se vám budou zobrazovat reklamy, to rozhodně nezní špatně. Otázkou je, jak bude zobrazování reklamy řešeno, nebo jinak, jak moc bude uživatele omezovat. Pokud by Microsoft dokázal toto nějak elegantně vyřešit, pak by zastoupení legálních Windows bylo velmi vysoké a navíc by z vás měl Microsoft stálý užitek.

Je samozřejmé, že by o vás Microsoft musel mít alespoň něco málo informací. Jak bylo na jednom blogu řečeno, muže programátora asi přípravek na zvětšení poprsí zajímat nebude, kdežto čtyřhodinová rozšířená verze "Star Treku: Khanův hněv" zaujme nejednoho.

Jen škoda, že se toto nedá moc dobře aplikovat u počítačových her, kde je hrací doba velmi krátká a působení reklamy by tak nemělo dlouhodobý účinek, které by vrátilo náklady na vývoj.

Zdroj: www.techspot.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.