reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XFX Radeon R9 390 se usmál do objektivu

9.4.2015, Jan Vítek, aktualita
XFX Radeon R9 390 se usmál do objektivu
Na internetu se objevily dvě fotografie karty, která byla označena za XFX Radeon R9 390, čili zástupce zbrusu nových a toužebně očekávaných Radeonů, které mají pro tento rok zachránit pověst firmy AMD.
Obrázky jsou přesně a právě to, co se objevilo, čili je nedoprovází žádné specifikace. Ukazuje se na nich poměrně dlouhá karta XFX s označením R9 390, jejíž chladič ji ještě o pár centimetrů přesahuje. Podívat se můžeme na její 8 + 6pinový konektor dodatečného napájení a vidět naopak nemůžeme konektor pro zapojení v režimu CrossFire. To ukazuje na využití XDMA CrossFire.





XFX R9 390 také využije nový chladič kombinující zlatou barvu s černou, který má pod plastovou kapotou dvě žebroví propojená pomocí heatpipe. Jeho návrh přitom může být jednodušší díky tomu, že paměťové čipy typu HBM budou na stejné destičce s GPU.





8+2 piny napájení karty má také Radeon R9 290X, takže nový R9 390 by měl mít podobnou spotřebu, čili do 300 W. Nejde ale o nejvýkonnější model nové generace, tím by se měl stát R9 390X, o němž zatím mnoho nevíme.

Karta R9 390 má využít GPU s kódovým označením Bermuda, jež může nabídnout až 4096 stream procesorů architektury Graphics CoreNext a také 4096bitové rozhraní pro paměti HBM, které dokáže za jednu sekundu přenést velmi slušný objem 640 GB. Karty nabídnou v základu nejspíše 4 GB a ty lepší verze 8 GB paměti a konkurovat budou novým NVIDIA GeForce GTX TITAN X a jiným modelům založeným na GM200, až a jestli tedy přijdou na trh.

Zdroj: VideoCardz
reklama