reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi má i vlastní levnou IP kameru Yi

10.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Xiaomi má i vlastní levnou IP kameru Yi
Společnost Xiaomi se nyní pustila i do výroby kamer. Včera jsme si mohli přečíst o outdoorové kameře Yi Sports a dnes byla představena kamera Yi, která patří mezi tzv. IP kamery. Její cena přitom není vysoká.
Xiaomi Yi je tedy digitální IP kamera, přičemž její cena na českém a slovenském trhu byla stanovena na 1013 Kč a 37 eur. Taková částka není ve světě IP kamer mnoho, ale záležet bude na tom, co nám Xiaomi Yi za ni nabídne. Určena je pochopitelně především do domácností, kde ji můžeme zapojit do sítě jednoduše pomocí rozhraní Wi-Fi. Xiaomi přitom počítá s tím, že ji budeme ovládat a dívat se na její obraz především s využitím chytrého telefonu, pro nějž je připravena příslušná aplikace. Nikde ale není uvedeno, zda jde pouze o aplikaci pro Android, nebo je podporován i systém iOS či dokonce Windows Phone.





Kamerka je vysoká jen 54 mm a za jejím skleněným objektivem je umístěn čip pro záznam v rozlišení až 1280 x 720 při 20 snímcích za sekundu a v zorném úhlu 111°. Nejde tedy o to nejlepší, co dnes IP kamery nabízí, ale to ani nemůžeme při takové ceně očekávat. Kamerka má také vlastní úložiště, respektive slot pro kartu microSD, na níž může zaznamenávat zachycený obraz, ale ten může pochopitelně také hned odesílat přes síť. Je také vybavena mikrofonem, takže může fungovat jako interkom, ovšem o reproduktoru se specifikace nezmiňují. Ovšem v tiskové zprávě se píše o možnosti "promluvit odkudkoli přes telefon do kamery", takže reproduktor by tu logicky měl být. Mezi podporované standardy patří IPV4, UDP, TCP, HTTP, RTP / RTSP, DHCP, P2P a bezdrátové sítě IEEE802.11b, 802.11g, 802.11n.





Xiaomi si připravilo dvě aplikace, jejichž překlad si jako obvykle vezme na starosti komunita MIUI CZ&SK. První je určena pro telefony a je z obou ta jednodušší. Slouží k nastavení kamery, zachycení fotografie či videa a hlasovou komunikaci přes kameru. Druhá aplikace je zatím přeložena jen do angličtiny a poslouží ke komplexnímu ovládání všech produktů Xiaomi pro chytrou domácnost. Až tato aplikace nám umožní zařídit spuštění záznamu při detekci pohybu.

Kamera je již dostupná na stránkách Xiaomiforsale.com, a to pouze v bílém provedení.

Zdroj: TZ Xiaomi
reklama