reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xigmatek Eris: malá "kostka" pro Mini-ITX

4.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Xigmatek Eris: malá "kostka" pro Mini-ITX
Společnost Xigmatek vysílá na trh novou malou skříň určenou pro sestavy založené na desce Mini-ITX. Jedná se o typ kostka, i když to není zrovna správné označení a dle rozměrů by se mělo mluvit spíše o kvádru.
Nicméně označení Cube je již u takovýchto skříní vžité a označují se tak obvykle nízké a široké modely určené pro menší sestavy, což nová Xigmatek Eris splňuje. Její rozměry jsou 225 x 355 x 180 mm (Š x H x V) a hmotnost 3,06 kg.





Přední část této skříně má kromě průduchů jednu záslepku pro 5,25" zařízení, přičemž přední porty a tlačítka najdeme v levém boku předního panelu. Jde o klasickou nabídku dvou USB 3.0 a dvou audio konektorů. Přední panel má pouze povrchovou úpravu připomínající broušený hliník, ale jinak jde o plast.





Nahoře máme pozici, která dokáže pojmout dva 120mm ventilátory a případně s nimi také příslušný radiátor vodního chlazení, což nám vynahradí to, že nebudeme moci použít vysoký věžovitý chladič procesoru. Limitem pro něj je 140 mm na výšku, což není moc.





Co se týče úložných zařízení, pak krom jedné optické mechaniky, která může posloužit i jako šachta pro 3,5" disk, tu je ještě jedna šachta pro 3,5" či 2,5" zařízení. Vzadu pak máme pozici pro malý 80mm ventillátor, dvě záslepky, díky nimž skříňka pojme i výkonnější grafickou kartu s maximální délkou 300 mm. Napájecí zdroj se už dozadu nevejde, ale má tu připravený konektor, takže jeho pozice bude vepředu, kam se vměstná i model ATX či případně z něj odvozený formát EPS.

Zdroj: TZ Xigmatek
reklama