reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xigmatek Odin: velká skříň, která umí být tichá

1.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Xigmatek Odin: velká skříň, která umí být tichá
Známý Xigmatek orientující se na chlazení PC komponent a skříně si připravil nový model, který zvládne i velké desky formátu E-ATX. Jde o Odin, jenž se zařadí hned za Elysium, a stane se tak druhou nejlepší skříní ve firemní nabídce.
Druhou nejlepší samozřejmě ve smyslu největší, nejprostornější a také nejdražší. Nová skříň Xigmatek Odin má rozměry 580 x 495 x 205 mm, takže ji můžeme zařadit mezi velké skříně typu Full Tower nebo Big Tower, i když Odin je spíše dlouhý než vysoký. Jak už bylo řečeno, můžeme do ní instalovat i základní desky formátu Extended ATX a dá se říci, že cokoliv menšího než plné ATX zde ani nemá smysl. Dále tu budeme mít prostor pro až 330 mm dlouhé karty a až 170 mm vysoký procesorový chladič.





Ve vrchní části skříně máme pozice ventilátorů, které jsou kryty fialově zabarvenými panely z plexiskla. Přední panel je pak tvořen z dvířek, pod nimiž jsou tři 5,25" pozice a pak tu je napevno přimontovaný spodní kryt bez průduchů. Odin má tak spíše než k herním skříním blízko k tzv. tichým skříním.





Uvnitř se nachází předinstalovaný zadní 120mm ventilátor a pak tu je prostor pro dva přední 120mm kusy nebo jeden 140mm, i když není moc jasné, odkud ty mají brát čerstvý vzduch (patrně zespoda). Dále tu je spodní a boční pozice pro 120/140mm ventilátor a další dva 140mm mohou být nahoře. Jejich pozice pak můžeme pomocí oněch plexi panelů zacpat, ventilátory vypnout a skříň provozovat v "tichém režimu".

Před plexi panely pak máme soubor obvyklých tlačítek, LED kontrolek a dvou dvojic portů USB 2.0 a 3.0 a také audio pro sluchátka a mikrofon. O ceně a dostupnosti nepadlo ani slovo.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama