reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube GAMING přijde v létě a zaútočí na Twitch

15.6.2015, Jan Vítek, aktualita
YouTube GAMING přijde v létě a zaútočí na Twitch
YouTube na konci minulého týdne ohlásil, že v létě přijde s novou aplikací i celými webovými stránkami s názvem YouTube GAMING. A vypadá to, že Google se tímto krokem zaměří na stejnou cílovou skupinu jako Twitch od Amazonu.
Amazon v posledních třech letech nalákal na svůj Twitch již na 100 milionů registrovaných uživatelů, kteří sledují videa a streamy od cca 1,5 milionu přispěvatelů. Jde tedy o velký trh a není divu, že o něj chce bojovat také Google se svým novým YouTube GAMING. Ten tedy přijde letos v létě, ovšem nejdříve v USA a Velké Británii.





Zástupci YouTube se na svém blogu nezapomněli pochlubit, že právě na jejich serveru spatřily světlo světa nové žánry videozábavy, mezi něž patří tzv. let's play či speedrun nebo také videonávody na hry. Přiznali ale také, že nyní je čas se odvděčit a vytvořit stránky, které se budou týkat výhradně her a hráčů.





Na nových stránkách (či případně v příslušné aplikaci) najdeme příslušné sekce k více než 25.000 herních titulů "od Asteroidů až po Zeldu". Sledovat budeme moci kanály různých uživatelů, což ale můžeme na YouTube už nyní. Zde pouze budeme mít víceméně jistotu, že tématem budou vždy hry a vedle toho bude možné sledovat nejen uživatele, ale také oblíbené hry, respektive videa o nich. Server pak bude posílat upozornění na spuštění nových živých streamů a také nás může upozornit na nové hry, které by nás mohly zajímat.





Nová služba je tedy v podstatě jen YouTube s úzkým zaměřením na hry. Zítra přitom v Los Angeles odstartuje E3 2015, světově největší herní show, kde YouTube GAMING bude pochopitelně prezentováno, takže se možná dozvíme další detaily. Pokud vás ale zajímá především to, kdy bude tato služba dostupná, můžete pokračovat na stránky gaming.youtube.com, kde je formulář pro registraci e-mailové adresy, na niž vám bude zasláno upozornění.

Zdroj: gaming.youtube.com
reklama