Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Začíná CeBIT 2007

15.3.2007, Jan Vítek, aktualita
Začíná CeBIT 2007
V německém Hannoveru dnes začíná nový ročník veletrhu se spotřební elektronikou, kde bychom se měli dočkat prezentací firem a představení jejich novinek z oblasti hardware i software. CeBIT se chlubí označením největšího veletrhu s IT technologiemi...
V německém Hannoveru dnes začíná nový ročník veletrhu se spotřební elektronikou, kde bychom se měli dočkat prezentací firem a představení jejich novinek z oblasti hardware i software. CeBIT se chlubí označením největšího veletrhu s IT technologiemi a telekomunikačními zařízeními pro domácnosti i firmy. Organizátorem akce je již od roku 1986 Deutsche Messe AG, která vloni, tedy dvacet let po prvním ročníku, dokázala přilákat přes 6 200 vystavovatelů ze 70 zemí a na 430 000 návštěvníků.



Letos se CeBITu zůčastní 6 059 vystavovatelů (z toho 2 748 z Německa) z celkem 78 zemí světa. Pokud tedy nepočítáme domácí účastníky, pak největší počet přijede (jak jinak) z Asie - 1 600 a mezi nimi se nejvíce ukazuje Taiwan v počtu 602. Avšak největší procentuální nárůst zaznamenává východní Evropa (mezi niž se dle stránek CeBIT řadí i Česká republika).


Komunikace - modře; HW - žlutě; Obchod - zeleně; Bankovnictví - oranžově; Future Parc - červeně

CeBIT 2007 proběhne v celkem 26 halách, z nichž nejvíce zaberou kategorie komunikací a především hardware a spotřební elektroniky - obě zaberou shodně 7,5 haly. Vedle nich si pro sebe 6,5 haly přivlastní obchodníci, jedna hala bude náležet bankovnictví a financím a půlka haly také Future Parc, kde návštěvníci uvidí nejrůznější nejnovější technologie a seznámí se s výzkumy z oblasti IT. Veletrh tedy dnes otevírá své brány a ponechá je dokořán do středy 21. března.

Zdroj: CeBIT