reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman chystá nový vodní chladič Reserator

21.11.2012, Jan Vítek, aktualita
Zalman chystá nový vodní chladič Reserator
Zalman se rozhodl, že opět bude originální a přichystá designově zajímavou alternativu k integrovaným vodním chladičům. Ty dnes vypadají téměř všechny stejně, což je důsledek toho, že jejich výrobcem je stejně většinou firma Asetek, ať už...
Zalman se rozhodl, že opět bude originální a přichystá designově zajímavou alternativu k integrovaným vodním chladičům. Ty dnes vypadají téměř všechny stejně, což je důsledek toho, že jejich výrobcem je stejně většinou firma Asetek, ať už se pak prodávají pod jakoukoliv jinou značkou. Výjimkou je třeba Cooler Master Eisberg 240L, jehož výrobcem je německý Alphacool a nebo také novinky od firmy Swiftech, která si je vyrábí sama, ale zde už nejde o integrovaná chlazení, nýbrž o klasické kity.





Zalman tedy vzkřísil řadu Reserator, která před pěti a více lety byla synonymem pro objemný, drahý, ale velmi tichý vodní chladič. Podívat se můžete třeba na recenzi modelu Reserator Pro nebo jeho nástupce Reserator 2. Nyní přichází produkt označený prostě jako Reserator, o němž se toho zatím moc neví.

Jisté je, že bude mít k původním verzím velmi, velmi daleko, neboť půjde prostě o integrovaného vodníka skládajícího se z měděného vodního bloku/pumpy a kruhového radiátoru s radiálně umístěnými žebry ve stylu procesorových chladičů řady CNPS. Tento radiátor bude profukován 120mm ventilátorem s řízením pomocí PWM a modrými LED. Chlazení by mělo zvládnout odvádět až 400 W tepla a chystá se na příchod již na začátku příštího roku.

Zdroj: techPowerUp
reklama