reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman H1 slibuje inteligentní chlazení

27.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Zalman H1 slibuje inteligentní chlazení
Korejský Zalman si připravil novou velkou skříň s jednoduchým označením H1, která slibuje inovativní funkce. Využívá k tomu uzavíratelné průduchy v horním panelu, které se otevřou až tehdy, když teplota uvnitř překročí jistou mez.
Nový velký tower Zalman H1 se tedy chlubí svými inovativními funkcemi a doplňky, jimiž má vévodit automatický ventilační systém AHV. Vedle toho tu máme také regulátor otáček ventilátorů, systém modulárních diskových pozic a místo pro řadu komponent.





Systém AHV se skládá z horních průduchů, ventilátorů, snímače teploty a elektroniky, která zajistí, aby se po překročení 35 °C nebo 45 °C vrchní průduchy automaticky otevřely a ventilátory pod nimi zapnuly. To tedy můžeme nechat na automatice, popřípadě lze systém ovládat i ručně.





Pomocí třech knoflíků na vrchním panelu také budeme moci ovládat otáčeky ventilátorů vepředu, vzadu a nahoře. Poblíž jsou pak prvky pro nastavení systému AHV a dále samozřejmě nechybí ani porty, a to dva USB 3.0 a také dva USB 2.0, vedle nichž tu máme sluchátkový výstup a mikrofonní vstup.

V základním balení se nachází čtyři ventilátory, a to přední 200mm s modrým LED podsvícením, zadní 120mm a dva vrchní rovněž 120mm. Dle očekávání nechybí ani podpora radiátorů vodního chlazení ani prachové filtry. Pro lepší přístup předního ventilátoru ke vzduchu také poslouž sklopitelný přední panel.

Uvnitř této skříně máme prostor s rozměry 472 x 370 mm, což postačí i na základní desky formátu E-ATX a až 370 mm dlouhé grafické karty. Těch může být až devět, pro mechaniky jsou tu tři pozice, pro pevné disky sedm, z nichž tři jsou typu Hot-swap s podporou i 2,5" SSD. Samozřejmostí jsou otvory v trayi pro správu kabeláže a dále pak antivibrační gumové patky a podložky u HDD, vodicí lišta pro podepření karet a otvory pro přivedení hadiček externího radiátoru vodního chlazení.


Model ZALMAN H1
Typ skříně Full Tower ATX
Typ podporované základní desky Standard ATX / Mini-ITX / Micro ATX / BTX / E-ATX
Typ podporované grafické karty Délka až 370 mm
Rozměry 237 (Š) x 551 (V) x 569 (D) mm
Materiál Ocel, plast, hliník
Počet pozicí 3 interní pozice 5.25”
7 interních pozic 3.5”/2.5”, včetně 3 Hot-Swap
1 společná interní pozice 5.25”/3.5”/2.5”
Počet rozšiřujících slotů 9
Větrání 1 x 120 mm zadní
1 x 200 mm přední s LED podsvícením
2 x 120 mm horní
I/O porty (čelní panel) 2 x USB 3.0
2 x USB 2.0
1 vstup na mikrofon
1 sluchátkový výstup
Doplňky - AHV systém (automatické řízení horního větrání),
- 2-kanálový regulátor otáček,
- ukazatel teploty,
- modulární HDD pozice,
- vodicí lišta VGA
Barva Černá


Zdroj: TZ Zalman
reklama