reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman Z11 Neo: líbivý Middle Tower

29.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Zalman Z11 Neo: líbivý Middle Tower
Korejský Zalman si připravil nový Middle Tower se zajímavým designem, který vůbec nevypadá špatně. Navíc by mělo jít o skříň za přívětivou cenu, neboť ani původní modely Zalman Z11 nejsou předražené.
Zalman Z11 Neo tak vychází ze skříní Z11, jež jsou v našich obchodech dostupné za cenu již od nějakých 1200 Kč s daní. Nový model je dostupný v jednom barevném provedení, a to matně černém, přičemž přední panel má vzhled broušeného hlliníku. Jde ale pouze o plast, což ale není na škodu, když hliník by zde stejně neměl žádný praktický účel.





Nový Z11 Neo má zaoblené tvary kombinované s ostrými hranami a ve spodní části jsou dva velké postranní vdechy, což tedy nabízí i původní modely. Design byl ale přepracován a dle mého názoru k lepšímu. Všimnout si můžete také krytu optické mechaniky, který je zasunovací a také tu máme velké boční kouřově zbarvené plexi, které vystupuje ven. V horní části pak zůstal odkládací prostor i lamelami kryté výdechy vrchních ventilátorů či radiátoru vodního chlazení.





Interiér skříně Z11 Neo však nepřekvapí. Máme tu klasické uspořádání s dobrými možnostmi pro správu kabeláže a kdyby nám snad kabel EPS od zdroje nedosáhl oklikou ke svému konektoru na základní desce, v součástí balení dostaneme prodlužku.





Uvnitř je tedy prostor pro až 250 mm hluboký napájecí zdroj, tři 5,25" zařízení, pro něž tu jsou ale jen dvě přední záslepky a dále dvě šachty pro celkově šest 2,5" až 3,5" zařízení. Vrchní šachtu je možné vyjmout, díky čemuž se uvolní prostor pro až 400 mm karty, přičemž s nainstalovanou šachtou to je 270 mm.

Pro chlazení můžeme využít dva přední 120mm ventilátory (jeden s modrými LED je součástí balení), dále tu jsou dva stejně velké nahoře (opět jeden předinstalovaný) a pak také jeden 120mm vzadu a pozice pro další dole. Přední ventilátorové pozice jsou vybaveny prachovými filtry, což snad platí i pro pozici zdroje.

Celkové rozměry skříně jsou 205 x 465 x 515 mm (Š x V x H). O ceně a dostupnosti se Zalman zatím nezmínil.

Zdroj: techPowerUp
reklama