reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman ZM-M520W: levná bezdrátová myš s výdrží

30.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Zalman ZM-M520W: levná bezdrátová myš s výdrží
Na trh se brzy dostane nová bezdrátová myš Zalman ZM-M520W, která bude k dispozici za rozumnou cenu a slibuje také dlouhou výdrž na baterie. Zalman ji vyšle na trh s cenou pod 300 Kč s daní.
Zalman ZM-M520W je tedy malá bezdrátová myš, která může posloužit stejně dobře u stolního počítače jako u notebook. Pokud ji budete často přenášet, jistě přijde vhod i její úložný prostor, kam můžeme vložit rádiový transmitter. Ten ale snad bude tak malý, že jej budeme moci bez obav nechat zasunutý v USB portu.





Zalman zde využil senzor Avago A3000, jehož maximální rozlišení 1600 dpi si můžeme stiskem jednoho tlačítka snížit na 800 dpi. Senzor pak snímá povrch pod sebou rychlostí 4000 snímků za sekundu. Dále tu máme celkově čtyři tlačítka, která mají dle Zalmanu vydržet 5 milionů stisků a tříúrovňový úsporný režim, díky kterému prý tato myš vydrží na baterie dvakrát déle než jiné modely. Škoda že výrobce alespoň rámcově neuvedl, jakou výdrž můžeme asi tak očekávat. Specifikace také uvádí hmotnost 545 gramů, což by asi nebylo zrovna příjemné, tak předpokládejme, že jde spíše o 54,5 gramů. To jsem si bohužel nemohl ověřit, protože stránky výrobce byly nedostupné.


ModelZALMAN ZM-M520W
TypBezdrátová myš
Optický senzorAvago A3000
Rozlišení800-1600 DPI
Počet tlačítek 4
Rychlost zpracování obrazu4 000 obrázků/s
Předpokládaná životnost kláves/tlačítek5 mil. stisků
Hmotnost54,5 g ?
RozhraníUSB (s rádiovým přijímačem)


Doporučená maloobchodní cena myši Zalman ZM-M520W je 294 Kč s daní, ovšem na trhu dle všeho ještě není.

Zdroj: TZ Zalman
reklama