reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnost Nuvia je sice nová a nemá za sebou nic hmatatelného, čili se dá považovat za startup, ale tvoří ji jinak velice zkušení lidé, kteří dříve pracovali i ve firmách Apple či Google coby architekti SoC. 
Pavel Matějka (1591) | 1.10.202016:52
být se svým výtvorem závislí na Nvidii?
Odpovědět0  3
Tech-boy.lukas (1263) | 3.10.202014:33
Já tam o nvidii, nic nevidím? Tak nechápu proč by měli být na ní zavislí. Ale vidím spoustu problémů, na to že to jsou veteráni a dali se do něčeho takového. x86 patenty mají amd a intel, ti je neprodají. Arm sice patenty prodává, ale os a nic není pro arm optimalizováno, viz překládač mrkvosoftu se ztrátou výkonu cca 50%
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 4.10.202014:26
Zřejmě měl na mysli nedávnou akvizici, kterou nVidia uskutečnila koupí společnosti ARM. Pokud to tedy chápu správně. Jestli si tedy neplete názvy Nuvia a nVidia.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 5.10.202011:38
Ještě se nic neuskutečnilo, akvizice sice stále probíhá, ale musí být schválena úřady pro ochranu hospodářské soutěže ­(antimonopolní­) několika států. Zde však vidím problémy, které nakonec povedou k ukončení akvizice.
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 5.10.202014:08
Já bych řekl, že už je to hotová věc a další věci jsou již jen formality. Přece jen by neinvestovali 40 mld. USD, aby pak krachli na něčem, co by neměli dopředu úředně ošetřené. Navíc nevidím důvod, proč by s tím měl mít antimonopolní úřad problém. ARM není jedinou společností svého druhu na trhu, byť vlastní některé patenty, jež koupí získá nVidia.
Klidně bych se i vsadil, že nVidia tuhle akvizici dokončí úspěšně. Konec konců o tom, že je to hotová věc ­(rozuměj ne hotové, ale jisté­), píší i na svém vlastním webu viz odkaz: https:­/­/nvidianews.nvidia.com­/news­/nvidia­-to­-acquire­-arm­-for­-40­-billion­-creating­-worlds­-premier­-computing­-company­-for­-the­-age­-of­-ai
Odpovědět0  0
honza1616 (3636) | 8.10.202018:40
A že to může zarazit Čína o tom jsi neslysel? Antimonopolní úřady tu akvizici musejí schválit jednohlasně. Takže hotová věc to ještě není, i když bych byl nad míru velice rád kdyby to už bylo schvalene.

Navíc ve chvíli když se ARM architektura začne tlačit do desktopu, začnou se tomu přizpůsobovat OS i aplikace. Sice to bude chvíli trvat ale nakonec bude ARM úplně běžná architektura v desktopu jako x86 a bude mít své nativní aplikace bez překladačů, emulátorů a podobných věcí , jen to prostě chvíli potrvá až se ukáže že má skutečně cenu pracovat i na ARM architekturách
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 9.10.202014:27
Nějak nerozumím tomu, co do toho vůbec má Čína mluvit? ARM je britská společnost a nVidia americká. To, že obě firmy působí i na území Číny s tím nemá nic společného. Protože by pak mohly do toho mluvit i ostatní země, kde mají tyto společnosti zastoupení. No a pokud by tomu tak bylo, pak by takřka nikdy k žádné akvizici nadnárodní korporaci nedošlo. Takže se ptám, jakou v tomto hraje roli Čína? Za mě do toho mají co mluvit leda země USA a GB. Nikdo jiný.

ARM technologie v desktopových počítačích je již jiné téma. Tam se dá tak nějak tento vývoj časem předpokládat. Tak nějak již dnes jsou náznaky, že i Microsoft by rád šel tímto směrem. Nikoliv jako jedinou možnost, ale jako ekvivalent a aby byly na jednom OS provozovány obě platformy.
Odpovědět0  0
honza1616 (3636) | 10.10.202010:10
Čína má velký podíl ve vlastnictví ARM a mimo to dceřiná společnost jedna z odnožín ARMu sídlí přímo v Číně, pročti si starší články o akvizici ARM zde na SH....
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.