reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Pokud by se AMD po vzoru NVIDIE zlevnit své karty Radeon RX 5600 XT, a to v jeho případě ještě dříve, než dorazí na trh, bylo by to jednoduché. Jenomže namísto toho se zvyšovaly takty a to už tak jednoduché není. 
danno (335) | 22.1.20207:15
"Radeon je pak sice mírně dražší­" ­- naopak, 5600XT je o 20$ lacnejsie ako RTX 2060 v referencnych cenach.
Odpovědět3  0
Jan Vítek (3363) | 22.1.20208:23
opraveno
Odpovědět2  0
Co to je sakra za karty? Proč tam chybí gtx 1080 ???? Model desetiletí, držák... LOL
Odpovědět0  7
XyM (193) | 21.1.202016:41
Bude zde na Světhardware recenze Radeonu RX 5600 XT?
Odpovědět7  0
Diwiak (112) | 21.1.202019:59
Najprv nech si vyrobcovia urobia poriadky v tomto mismasi, a potom finalnu recenziu a testy. Takto to vychadza cenovo­/vykonovo zajedno s 2060, lahke rozhodovanie.

Zvlastna politika, vydame kartu a ked konkurencia znizi cenu tak mi vydame ­"vykonnejsi­" bios. A co negativny dopad na hardware??

"Radeon je pak sice mírně dražší, ale zase postrádá podporu ray tracingu­" ??
Odpovědět0  0
XyM (193) | 21.1.202020:27
Tak je to boj o trh. Kdo z teho nejvíce bude čerpat? Jestli se někdo dlouho rozhodoval o koupi 2060 tak tu má šanci. Chtěl někdo víc výkonu z 5600 XT? No. Ať si prostě updatuje bios. RT je samostatný prodejný argument. Kdo chce má to, kdo si za to nechce připlácet koupí si AMD nebo starší 10xx od Nvidie.
Odpovědět3  0
Diwiak (112) | 21.1.202021:50
Hm no overclock potencial na tej 5600XT celkom zabili, uz potom radsej 2060, alebo este skrblit peniaze a ist do 5700 ­/ XT, 8GB VRAM je silny argument.. Snad sa to uklepe pokial mi skonci zaruka na 1060 6GB a budem menit :­-D
Odpovědět0  0
vaclav2211 (341) | 21.1.202021:51
Tieto recenzie su ribene na ES samploch pockajme na officialne verzie.
Odpovědět0  0
2060 má RT ?
Odpovědět0  0
FabledWarrior (176) | 22.1.20207:01
"Zvlastna politika, vydame kartu a ked konkurencia znizi cenu tak mi vydame ­­"vykonnejsi­­" bios. A co negativny dopad na hardware??­"

Jaký negativní dopad na HW? Jsou tam úplně stejná jádra, úplně stejné paměti a tedy i úplně stejné napájení jako na RX 5700, jenže RX 5700 má ještě vyšší TDP a ještě vyšší takty, takže o nějakých negativních dopadech na HW nemůže být řeč. AMD moc dobře ví, co se svými kartami může a nemůže dělat.
Odpovědět4  1
Pavel Matějka (1560) | 22.1.202010:54
Je jasné, že s tímto postupem AMD počítalo ­- stejně, jako loni podrazilo Nvidii změnou ceny Radeonu 5700XT na poslední chvíli, tentokrát to udělalo s výkonem. Už když vyšly původní specifikace 5600 XT, bylo jasné, že to půjde taktovat o hodně výš. Někteří výrobci dokonce rovnou dali paměti 14 GHz místo specifikovaných 12.
Odpovědět3  1
Diwiak (112) | 22.1.202019:00
Toto ma robit vyrobca karty alebo uzivatel, nie vyrobca cipu. A ked uz, tak to oznamim a na testy posielam ­"rychle­" karty, AMD to neodhadlo a riadne domrvilo ­- HANBA. Ved im to aj utuberi dali riadne vyzrat
Odpovědět0  1
hl.hl (293) | 22.1.202021:33
Houno s tím počítali. Chaos který to provází říká pravý opak.
Odpovědět1  1
Diwiak (112) | 22.1.202021:54
Oni s tim pocitali ­- len omylom rozposlali vzorky so starymi biosmi
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.