Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC SONIX: rychlé 480GB SSD

25.2.2016, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC SONIX: rychlé 480GB SSD
ZOTAC International si tentokrát nepřipravil nové miniaturní PC, ale kartu pro rozhraní PCIe, která nese jeho nové výkonné SSD SONIX s kapacitou 480 GB. To bude asi jediný model, který bude k dostání.
To tedy alespoň dle dosavadních údajů zveřejněných firmou ZOTAC, která mluví pouze o 480GB verzi SSD SONIX. Toto SSD je dle výrobce určeno nadšencům, kteří provozují třeba výkonné herní sestavy nebo potřebují rychlé úložiště pro svou práci. ZOTAC také slibuje, že každý vyrobený kus SSD SONIX je podroben detailnímu testování, aby byl zajištěn bezproblémový provoz. Více své testování ale nepopisuje.





Zatím se také moc nedozvíme o podrobných specifikacích a je možné, že je ZOTAC ještě ani nemá k dispozici, však ještě ani neukázal hotový produkt a namísto jeho fotografií nabízí renderované obrázky. Co nám tedy zatím prozradil?





SONIX je tedy SSD v podobě karty pro PCI Express 3.0 x4 s podporou NVMe, založený je na kontroleru Phison E7 a pamětech Toshiba s buňkami MLC, jejichž přesný typ nebyl zveřejněn. Maximální rychlost čtení je 2600 MB/s a zápis probíhá rychlostí až 1300 MB/s, což pochopitelně platí pro sekvenční operace. Dále byly zmíněny funkce End-to-end Data Path Protection a Dynamic Wear Leveling pro ochranu dat a zajištění rovnoměrného opotřebení buněk. SSD tedy bude obsahovat i dočasný zdroj energie, který při výpadku napájení umožní vyprázdnit 512MB vyrovnávací paměť DDR3 a její obsah uložit do pamětí Flash. O životnosti vypovídá pouze údaj 2 miliony hodin MTBF, který nám nic neřekne. ZOTAC nakonec slíbil, že ke kartě přibalí krom klasické záslepky také nízkou, aby bylo SSD využitelné i v malých počítačích.

Zdroj: techPowerUp