reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZyXEL uvádí nový gigabitový router s NetUSB a QoS

5.2.2013, Jan Vítek, aktualita
ZyXEL uvádí nový gigabitový router s NetUSB a QoS
Společnost ZyXEL se přihlásila se svým novým bezdrátovým routerem NBG4615 v2, jenž má nabídnout vyšší výkon než starší verze NBG4615, gigabitové ethernetové porty, řízení provozu QoS a také funkci NetUSB. Tu sice ve zprávě zmiňuje hned několikrát,...
Společnost ZyXEL se přihlásila se svým novým bezdrátovým routerem NBG4615 v2, jenž má nabídnout vyšší výkon než starší verze NBG4615, gigabitové ethernetové porty, řízení provozu QoS a také funkci NetUSB. Tu sice ve zprávě zmiňuje hned několikrát, ovšem zapomíná nám sdělit její funkci. Nicméně tu můžeme vytušit už z jejího názvu - jde o sdílení dat paměťového zařízení připojeného na port USB, ovšem k tomu je potřeba na cílovém počítači mít nainstalovánu Share Center Utility, takže jde o funkci nabízenou pouze firmou ZyXEL, tedy alespoň pod tímto názvem. Jiné routery přitom pracují třeba po připojení externího pevného disku jako klasické NAS, i když s omezenými funkcemi.





Dále můžeme díky NBG4615 v2 využívat síť Wi-Fi, což bude 300Mbps verze 802.11n. Tu můžeme zpřístupnit se zabezpečením pro vybrané uživatele a k tomu nabídnout internetovou konektivitu také hostům, třeba s omezenou datovou propustností. Pak výrobce zmiňuje hardwarový překlad adres (NAT), nechybí ani tlačítko WPS pro rychlé a snadné nastavení zabezpečeného připojení přes Wi-Fi a také tu je na výběr mezi dvěma režimy - Easy Mode a Expert Mode s dalšími možnostmi pro nastavení.

Nakonec byla zmíněna funkce umožňující plánované zapínání a vypínání bezdrátové sítě. Vypadá to tedy na celkem běžný Wi-Fi router, jehož podrobné specifikace jsou již na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ ZyXEL
reklama