reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Master: kvalitní skříně, zdroje i chladiče

9.6.2015, Jan Vítek, aktualita
CM Master: kvalitní skříně, zdroje i chladiče
Cooler Master již dříve ukázal koncept MasterCase, který má nabídnout rozšiřitelnost skříní pomocí nových komponent. Nyní se můžeme podívat na MasterCase 5, ale také na chladiče a zdroje řady Master, jež slibují vysokou kvalitu.
Cooler Master MasterCase 5 byl tedy prezentován už před týdnem, ovšem nyní se můžeme podívat na tuto skříň v akci a ve spolupráci s ostatním hardwarem řady Master. Výrobce se zde snaží nabídnout něco navíc a v případě skříně je to modularita a možnost jejího rozšíření, ovšem to bude záviset na tom, s jakými doplňky Cooler Master v budoucnu přijde.





MasterCase 5 byl na Computexu k vidění v černé i stříbrné barvě, která tedy na fotografii nevypadá zrovna nejlépe, ale ta může trošku klamat. Firma také ukázala, že se do této skříně pohodlně vejde velká základní deska pro dva procesory plus deset 3,5" pevných disků, čímž dává jasný signál, že tato skříň není určena pro běžné sestavy.





Cooler Master uvádí, že si tuto skříň také budeme moci objednat v různých konfiguracích, které se týkají diskových šachet, bočních panelů a dalších jejích komponent. A vedle výše zobrazené serverové či pracovní stanice firma ukázala také konfiguraci s herním hardwarem, kde se uplatní také nové vodní chlazení MasterLiquid.





Toto vodní chlazení se vymyká široce prosazovanému konceptu bezúdržbových chladičů a už bylo také na čase. Z fotografie na nás svítí velká expanzní nádoba, v níž bude nejspíše uzavřena také pumpa. Jde tedy o řešení, které si musíme sestavit a zprovoznit sami s pomocí CPU či jiných vodních bloků, oné expanzní nádoby, hadiček, chladicího média, fitinek a pak tu jsou radiátory pro 140mm ventilátory. Fitinky vypadají standardně, takže by neměl být problém okruh rozšiřovat o vodní bloky jiných výrobců.





MasterAir je zase nový věžovitý vzduchový chladič se dvěma ventilátory velikosti 140 mm. Jako takový se tedy nevejde do kdejaké skříně, ovšem ze zprávy se jeho přesné rozměry nedozvíme. V tomto chladiči najdem tzv. 3D výparníkovou komoru (3D Vapor Chamber), což je taková konstrukce z heatpipe, jež se bude přímo dotýkat procesoru. Skládá se ze základny tvořící i styčnou plochu, k níž jsou ve vertikální poloze přiletovány heatpipe, které se tak nemusí ohýbat do U a teoreticky se jich může vedle sebě vměstnat taleko více. V tomto případě jich je prý osm.





Nakonec tu máme zdroje MasterPower, jež jsou také určeny pro náročné zákazníky. Za to mluví už jejich specifikace. Cooler Master nabídne přinejmenším dva modely, a to 1000W a 1200W, které dosahují vysoké efektivity (80 Plus Titanium), mají plně modulární kabeláž a také je můžeme propojit s počítačem či tabletem/telefonem, sledovat jejich stav, upravit napětí na větvích a také regulovat otáčky ventilátoru. K dispozici jsou také čtyři přednastavené režimy plus jeden vlastní.





Cooler Master by měl také chystat 1500W variantu.

Zdroj: techPowerUp
reklama