reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video Magic Leap: v kanceláři si zastřílíme na roboty

20.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Video Magic Leap: v kanceláři si zastřílíme na roboty
Start-up Magic Leap, do nějž Google minulý rok vložil velkou důvěru prostřednictvím půl miliardy dolarů, konečně ukázal něco jiného než nákresy. Jde o video, které ukazuje z pohledu uživatele, jak by systém měl fungovat.
O investici firmy Google do Magic Leap jsme se dozvěděli již loni v říjnu a tehdy bylo jisté jen to, že to má co do činění s rozšířenou realitou (Augmented Reality). Samotný Magic Leap tedy mluví o Cinematic Reality, aby naznačil, že jde o něco, co jde za hranice rozšířené reality. Později Google mimochodem získal nového rivala ve společnosti Microsoft, která představila vývoj podobného systému s názvem HoloLens.





CEO firmy Magic Leap, Rony Abovitz, se měl objevit tento týden na konferenci TED společně s jistým herním vývojářem, ale toto vystoupení bylo na poslední chvíli zrušeno. Magic Leap jako omluvu alespoň zveřejnil nové video, které ukazuje, jak by měla jeho technologie vypadat v praxi.


Dle tohoto videa ukazujícího "jen další obyčejný den v kanceláři" má tato technologie potenciál udělat ze zaměstnanců pobíhající paka, která budou mířit na neviditelné nepřátele a dělat "pif pif", tedy alespoň z pohledu nezúčastněné osoby. Nejde ale pouze o hry, ale také o čtení e-mailů a jinou běžnou práci. Nejvíce prostoru ve videu je ale věnováno hraní, v němž se skrývá asi největší potenciál a také nejvíce peněz.

Demo vypadá velmi slibně a ukazuje největší sílu hraní v rozšířené realitě, a sice schopnost zasadit počítačovou grafiku do reálného prostředí, díky čemuž by počítačoví hráči mohli vstát od monitorů či televizorů a radostně začít pobíhat v lese či jiné lokalitě.

Zdroj: Hexus.net

reklama