reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3DMark dostal velký update s modulárními testy a VRMark

8.4.2016, Jan Vítek, aktualita
3DMark dostal velký update s modulárními testy a VRMark
Futuremark vypustil do světa velkou aktualizaci svého nejpopulárnějšího benchmarkovacího nástroje - 3DMark. Ten dostal jednak nové rozhraní včetně modulárního designu, a to ve všech edicích a pak tu je také preview pro VRMark.
Všechny edice 3DMarku tak byly vylepšeny a využívají nové uživatelské rozhraní. Pod modulárním designem či frameworkem se ukrývá možnost snadno rozšiřovat celou benchmarkovou sadu o další jednotlivé testy, aniž bychom si museli stahovat celý 3DMark znovu a znovu. Ostatně to už ve Futuremarku mohli změnit daleko dříve, neboť jejich model softwarových aktualizací nebyl a není zrovna uživatelsky přívětivý. Takový PCMark 8 nás sice upozorní, že existuje nová verze, ale tu už si musíme stáhnout sami, což je několik TB dat a pak starou verzi přeinstalovat. Takto si budeme moci v 3DMarku instalovat a aktualizovat jednotlivé testy a můžeme jen doufat, že stejný model si Futuremark chystá i pro ostatní testy.





V novém rozhraní 3DMarku budeme mít k dispozici jen ty testy, které budeme chtít využít, přičemž ostatní budou zobrazeny v barvách šedi jako neaktivní, čili nenainstalované. Samotný 3DMark také dokáže nabídnout takové testy, které se nám budou dle hardwarového konfigurace PC nejvíce hodit. Ostatní ale budeme moci pochopitelně využít také, pokud je vůbec půjde spustit.





Ve výsledku budeme muset stahovat daleko méně dat pro instalaci základní verze 3DMarku a pak si budeme moci i pomocí Steamu doinstalovat to, co potřebujeme. Tento modulární design podporuje rovněž 3DMark Advanced Edition. Mezi ostatní novinky patří ruská lokalizace, možnost využití testů Ice Storm Unlimited a Ice Storm Extreme v edici Basic a pak tu je také preview VRMarku.




- z testu VRMark -


Ten je zatím k dispozici pouze pro verze Advanced a Professional Edition a doporučeny jsou headsety Oculus Rift a HTC Vive, ovšem pro spuštění benchmarku (a posléze pro zjištění výsledků) žádný VR headset není potřeba. VRMark nabízí dvě testovací scény, které si můžeme ve VR headsetu volně prohlížet, čili tu není žádná fixní trajektorie pomyslné kamery. První scéna je vytvořena tak, aby ověřila, zda nás počítač má dostatek výkonu, aby splňoval minimální specifikace pro Oculus Rift. Druhá scéna již bude vyžadovat silnější hardware. Prozatím ještě Futuremark tento test neopatřil mechanismem, který by nám nabídl nějaké výsledné skóre, to přinesou až další verze.

A stejně tak se zatím nedočkáme testu Time Spy, který je určen pro DirectX 12. Ten by však měl dorazit již brzy.

Zdroj: Hexus.net
reklama