reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Aspire U27 je all-in-one PC bez ventilátoru. Chladí se pomocí kapaliny

1.5.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Acer Aspire U27 je all-in-one PC bez ventilátoru. Chladí se pomocí kapaliny
Acer odhalil nové all-in-one počítače Aspire U27, které se vyznačují nejen elegantním designem, ale rovněž solidním výkonem zajištěným až procesory Core i7 a volitelnou pamětí Intel Optane. To vše navíc s téměř bezhlučným provozem.
Nabídka notebooků a tabletů, které mají relativně výkonné procesory Intel Core, ale přesto nevyžadují chlazení pomocí ventilátoru, se postupně rozrůstá. U takových zařízení to dává smysl, neboť odstraněním ventilátoru může výrobce snížit rozměry či spotřebu energie a samozřejmě zajistit prakticky nehlučný provoz. Acer je ovšem toho názoru, že pasivní chlazení je výhodné také u počítačů typu AiO určených pro domácnosti či kanceláře. I tady je přece důležitý design a hlavně provoz bez nepříjemného hučení. Vznikla tak řada Aspire U27, kde číslovka v názvu značí úhlopříčku monitoru.





27“ displej nese rozlišení 1920 x 1080 pixelů (Full HD) a nabízí možnost dotykového ovládání. Veškeré komponenty jsou z druhé strany, takže počítač vypadá jako běžný monitor. Přispívá k tomu také tloušťka okolo 13 mm a elegantní kovový stojan. K chlazení slouží systém LiquidLoop, který Acer původně navrhl pro potřeby konvertibilních zařízení (poprvé se objevil u loňského modelu Acer Switch Alpha 12). Absence větráku neznamená, že by počítač nějak výrazně strádal v oblasti výkonu. K dispozici budou konfigurace s procesory až Intel Core i7 sedmé generace na architektuře Kaby Lake a maximálně 32GB operační pamětí typu DDR4-2400.





K dispozici jsou hned dva sloty na pevné disky (2,5“ a M.2), volitelně je možné zvolit velmi rychlou paměť Intel Optane využívajíci technologii 3D XPoint. V základu jsou připraveny stereo reproduktory se subwooferem, 1MPx webkamera a Wi-Fi 802.11ac. Zabezpečení pomocí biometrických údajů zajistí infračervená kamera pro rozpoznání obličeje, která spolupracuje se službou Windows Hello. Acer Aspire U27 se začne na evropských trzích prodávat už v květnu za ceny od 1 299 eur, v přepočtu od bezmála 35 000 Kč.

Acer v minulém týdnu představil další novinky, které se týkají především notebooků a dalších mobilních zařízení:
Zdroj: Liliputing.com
reklama