Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer chystá rychlý 27" QHD LCD s G-Sync

24.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer chystá rychlý 27" QHD LCD s G-Sync
Dalo by se říci, že Acer si chystá přímou konkurenci pro herní monitor Asus ROG Swift, který je se svými vlastnostmi na trhu zatím ojedinělý. Půjde tedy o model Acer XB270HU, jenž nabídne ty samé základní specifikace.
Asus ROG Swift PG278Q je již dávno na trhu a přijde na cenu od nějakých 19.000 Kč s DPH, takže si jej pořídí hráči, kteří nemají hluboko do kapsy a dokáží jeho vlastností patřičně využít. Je to v současné době jediný monitor, který nabídne jednak rozlišení Quad HD (2560 x 1440), obnovovací frekvenci až 144 Hz a také podporu technologie NVIDIA G-Sync. Druhým takovým bude nový Acer XB270HU ze série Predator.





Je pochopitelné, že oba monitory využívají panel typu TN, jenž může zajistit rychlou odezvu 1 ms (GtG) a v obou případech by mělo jít o stejný model, a to AU Optronics 'M270Q002'. V nabídce tak budou stejné specifikace, jako podpora funkce Ultra-Low Motion Blur (ULMB), 8bitové zpracování barev, statický kontrast 1000:1, maximální jas 350 cdd/m2, pozorovací úhůy 170 ° a 160 ° a podsvícení pomocí bílých LED. Acer k tomu ještě přidává Eye Care starající se o blaho našich očí.





Dále nám Acer XB270HU nabídne hub s celkem čtyřmi porty USB 3.0, plně stavitelný stojan umožňující monitor natočit, naklopit, nastavit výšku (rozsah 150 mm) a využít funkci pivot. Alternativou je VESA (rozteč 100 x 100).

Novinka od Acer má přijít na trh v prvním kvartálu příštího roku, čili zhruba rok po příchodu svého "vzoru" od Asusu. Otázkou už je tedy jen cena, přičemž se dá předpokládat, že Acer přijde s nižší částkou.

Zdroj: Hexus.net