reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer přináší VGA displeje do střední třídy kapesních počítačů

20.9.2005, Pavel Bureš, aktualita
Acer přináší VGA displeje do střední třídy kapesních počítačů
Včera se na Internetu objevily fotografie dvou nových Acerů, které, pokud se jejich pravdivost potvrdí, budou vybaveny VGA displeji. Acer byl doposud znám sice kvalitními PDA, ale zaměřoval se spíše na nejlevnější segment. Přestože již Acer...
Včera se na Internetu objevily fotografie dvou nových Acerů, které, pokud se jejich pravdivost potvrdí, budou vybaveny VGA displeji. Acer byl doposud znám sice kvalitními PDA, ale zaměřoval se spíše na nejlevnější segment. Přestože již Acer n50 Premium nebyl typickým přístrojem pro masy, náročnějším uživatelům chybělo vysoké rozlišení displeje, které posunuje požitek z práce s PocketPC o třídu výše. Dosti již obecných úvah, pojďme se podívat na parametry chystaných počítačů.

Levnější novinkou je Acer n310. Jeho rozměry jsou 110 x 70 x 14 mm a váží 135 gramů. Výkon má na starosti procesor Samsung S3C2440 o frekvenci 400 MHz, jedná se o velmi zajímavý procesor. Paměti ROM i RAM je shodně 64 MB, jako bezdrátová technologie byl použit Bluetooth. Baterie je vyměnitelná.




Acer n311 se od n310 příliš neliší, ale jako model pro náročnější zákazníky rozšiřuje to nejdůležitější – paměť a bezdrátovou konektivitu. Kapacita ROM paměti se zvedla na 128 MB a Bluetooth byl doplněn Wi-Fi, konkrétně 802.11b.

Oba přístroje jsou vybaveny 3,7" TFT displejem o rozlišení 640x480 bodů, který zobrazuje 65 tisíc barev. PDA lze rozšířit SDIO či MMC kartami, CF slot chybí. Acery podporují technologii USB Host umožňující připojit mnoho zařízení, např. paměťová média, klávesnice atp.


Nové kapesní počítače Aceru by již měly být postaveny na Windows Mobile 5, takže se dočkáte mj. aktualizovaného kancelářského balíku nebo multimediálního přehrávače.

Mě osobně nové Acery zaujaly. Tento výrobce je znám nízkou cenou svých počítačů, tak uvidíme, jakou cenu nasadí. Pokud by byla nižší než 10 000 Kč, o úspěch by bylo postaráno. Co se týče fotografií, vypadá dvojice nových PDA opravdu k světu. Otázkou je, zda nebude pohodlnému používání vadit řada tlačítek umístěná na hraně přístroje.

Zdroje: Infosyncworld, Mobile01, Pocket PC Thoughts
reklama