reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer vypouští na trh dva rychlé herní monitory Nitro XF2

7.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Acer vypouští na trh dva rychlé herní monitory Nitro XF2
Acer si připravil dvojici herních monitorů patřících do série Nitro XF2, které toho mají hodně společného a liší se úhlopříčkou svých obrazovek a samozřejmě také cenou. Máme ty vysokou obnovovací frekvenci i HDR.
Acer Nitro XF2 Series rozhodně nebudou po chuti každému, ostatně jde o monitory využívající sice velice rychlé 240Hz panely, ale ty jsou typu TN. Další specifikace hovoří o odezvě 1 ms a dokonce podpoře obsahu v HDR10. Jeden by si tak mohl myslet, že jde o monitory s podsvícením o intenzitě 1000 cd/m2, ovšem to je ve skutečnosti pouze 400 cd/m2.
 
 
 
Na výběr budeme mít mezi modelem s úhlopříčkou 25" a 27", přičemž oba mají shodné rozlišení Full HD. Vzhledem k použitým panelům také nabízí pozorovací úhly 170° horizontálně a 160° vertikálně, jak je v případě technologie Twisted Nematic Film obvyklé. Podsvícení pochopitelně zajistí LED, k čemuž se více nedozvíme, takže můžeme usuzovat, že půjde o podsvícení z okrajů, barevná hloubka panelů je 8bitová a co se týče reprodukce barev, prostor NTSC tyto monitory dokáží pokrýt ze 72 procent. 
 
Krásné pokoukání to tak nebude, ale zde jde především o to, aby byl obraz her co nejpohotovější, což krom 240Hz obnovovací frekvence má zajistit technologie FreeSync. Do výbavy ale patří ještě dva dvouwattové reproduktory pro základní ozvučení a pak se bude hodit i dvouportový hub s USB 3.0. Samotné monitory budeme moci připojit pomocí DisplayPort či HDMI. 
 
 
Acer k tomu přihazuje svůj Display Widget pro nastavení monitorů z Windows a pa ktu jsou také režimy Acer Game Mode (Action, Racing, Sport, User, Standard, ECO, Graphic a Movie), stojan s možností naklopení, natočení i nastavení výšky (120 mm), který budeme moci nahradit VESA držákem. 
 
Acer Nitro XF2 s 25 palci se začíná prodávat za 350 USD a větší 27palcováverze za 100 dolarů navíc, ovšem ta přijde na trh do konce prázdnin. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama