reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ADATA vypustila do světa paměti DDR4-2133 MHz

31.7.2014, Jan Vítek, aktualita
ADATA vypustila do světa paměti DDR4-2133 MHz
Známý výrobce pamětí a úložných zařízení, společnost ADATA, vypustila do světa nové moduly operační paměti. Jedná se o Premier DDR4 2133 Unbuffered DIMM, které budou určeny především pro chystané procesory Intel Haswell-E.
Paměti DDR3 jsou tu s námi již od roku 2007, čili sedm let a už opravdu je na čase, aby je nahradily modernější paměti, jež snad přinesou výrazný posun ve výkonu. Na to ostatně čeká i společnost AMD, pro jejíž nejlepší APU Kaveri jsou dnešní DDR3 omezením a úzkým hrdlem, a to především kvůli tomu, že nestíhají krmit výkonná grafická jádra. Nicméně AMD se dle posledních zpráv nechystá ani v příštím roce využít paměti DDR4, a to z jednoho prostého důvodu - pro využití v systémech s APU budou příliš drahé. DDR4 se uplatní nejdříve v platformě s procesory Intel Haswell-E, což jsou ty nejlepší desktopové modely, kde je využití těch nejlepších modulů RAM samozřejmostí.





Paměti ADATA Premier DDR4 2133 Unbuffered DIMM jsou určeny pro koncové zákazníky, kteří se rozhodli si svou sestavu s Haswell-E vytvořit sami. Nabídnou přenosové rychlosti 17 GB/s a přitom i vyšší efektivitu s ohledem na spotřebu. Pracují totiž s napětím pouze 1,2 V, takže oproti DDR3 mají nabídnout o pětinu nižší spotřebu, ale to bude zajímat asi málokterého majitele výkonného Haswell-E.

Nakonec firma ADATA uvedla, že všechny nové moduly jsou před odesláním do prodeje testovány na stabilitu a zákazníkům je na ně poskytována doživotní záruka.

Zdroj: techPowerUp
reklama