reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akasa Tesla H: miniaturní skříň pro Intel NUC

9.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Akasa Tesla H: miniaturní skříň pro Intel NUC
Na platformu Intel NUC začíná reagovat stále více výrobců, mezi nimiž je vidět především společnost Akasa, která si pro ni připravila po Newtonu další skříň. Využila k tomu jméno dalšího fyzika, tentokrát Nikoly Tesly.
Akasa tak přichází na trh se skříní Tesla H, která je určena pro platformu NUC. Nedávno pak tato firma představila skříně Newton V, která má rozměry pouhých 150 x 150 x 47 mm a hmotnost necelý kilogram. To Tesla H je se svými 240 x 150 x 48 mm podstatně širší.





Může tak nabídnout podstatně více prostoru, i když je sama o sobě stále ještě menší než skříně pro základní desky Mini-ITX. Tento prostor pak využívá k tomu, aby mohla nabídnout dvě pozice pro 2,5" zařízení. Můžete si tak do výsledného počítače přidat SSD kvůli výkonu i HDD s vysokou kapacitou.





Nicméně základní deska Intel D54250WYK, pro niž je tato skříň určena, nabízí jeden standardní port SATA 6 Gbps a pro připojení dalšího 2,5" zařízení budeme muset využít adaptér mSATA - SATA. Krom toho je tato skříňka kompatibilní také s deskami Intel D54250WYB a D34010WYB.





Vyrobena je pak celá z hliníku, tey samozřejmě až na drobnosti, přičemž její masivní žebrované bloky z extrudovaného hliníku mají dle výrobce posloužit i jako pasivní chladiče. Jenomže to by na ně zdroj tepla musel být nějak napojen, jinak to nebude účinný systém.

Co se týče další výbavy, pak tu máme dva přední porty USB 3.0 a jeden 3,5mm audio konektor pro sluchátka s mikrofonem, nechybí tři otvory pro případné antény bezdrátového rozhraní, infračervený přijímač, otvor pro zámky Kensington a kompatibilita s držáky VESA.

Zdroj: techPowerUp
reklama