reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akcionáři Activision Blizzard chtějí navzdory správní radě zprávu o obtěžování

22.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Akcionáři Activision Blizzard chtějí navzdory správní radě zprávu o obtěžování
Společnost Activision nedávno zveřejnila zprávu, dle níž ve firmě neexistuje žádné rozšířené a systematické obtěžování na základě čehokoliv. Tu si ale vypracovala sama a nyní chtějí akcionáři vypracovat další zprávu.
Dle interního šetření Activisionu tak je ve firmě vše v pořádku a i v minulosti prý v ní neexistovaly žádné nežádoucí praktiky, o kterých by vedení vědělo, tolerovalo je, nebo dokonce aktivně krylo či se jich rovnou účastnilo. Problém je, že tu nejde o výsledky šetření nezávislé společnosti, ale samotné firmy Activision Blizzard, takže není divu, že mnozí mají zásadní problém předkládaným závěrům věřit. 
 
 
Nyní se toto téma ve firmě Activision Blizzard opět oživilo, neboť akcionáři hlasovali o tom, zda má být připraveno další šetření a další zpráva. To sama správní rada společnosti odmítá a tvrdí, že to bude jen stát další prostředky, které by mohly být využity jinak a lépe. Nejvyšší představitelé firmy Activision Blizzard tak akcionářům nedoporučili hlasovat ve prospěch dalšího šetření, ale akcionáři se nakonec většinou hlasů (67 %) rozhodli pro. Jenomže toto hlasování není závazné a představuje pouze doporučení, takže správní rada zatím dala jen vědět, že o této věci "pečlivě popřemýšlí". 
 
Je možné, že vedení firmy nakonec další šetření, a tentokrát třeba už i skutečně nezávislé, nakonec spustí, aby si nepohněvalo své akcionáře. Ale míč je na jeho hřišti a ve skutečnosti mu jej nemá kdo sebrat, takže v každém případě nebude těžké zařídit, aby to celé dospělo do stavu, s nímž bude správní rada spokojena dle svých představ. 
 
Na druhou stranu ale rada rovněž nedoporučila, aby se jejím novým členem stal člověk, jejž vyberou sami zaměstnanci firmy, což odmítli drtivou většinou (95 %) také investoři. Ti tak rovněž zcela odmítli, aby se na vedení společnosti podílel někdo, kdo třeba ani nebude mít vůbec žádné manažerské schopnosti a jeho kvalifikace bude zcela nevyhovující. Lze si přitom představit, že by šlo v takovémto případě spíše o politickou funkci, která by však mohla ovlivnit směřování celé firmy. 
 
Zdroj: PCGamer


reklama