reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aktualizace Treshold 2 pro Windows 10 přijde počátkem listopadu

22.10.2015, Michal Hala, aktualita
Aktualizace Treshold 2 pro Windows 10 přijde počátkem listopadu
Pokud už nedočkavě čekáte na aktualizaci Treshold 2 pro Windows 10, tak už to nebude dlouho trvat. Má přijít hned počátkem listopadu (tedy podle některých zdrojů). Slibována je vyšší stabilita systému, vylepšení GUI, nové způsoby aktivace a další novinky.
Zac Bowden z webu WinBeta dokonce uvádí (údajný) přesný termín – 2. listopadu. Půjde o kumulativní update, takže v sobě bude zahrnovat všechny aktualizace uvolněné po letošním 29. červenci – takže vše od počátku. Jmenovat se bude Windows 10 Fall Update nebo Windows 10 November 2015 (oficiální český překlad se mi nepovedlo najít) a číslo sestavení bude – aspoň pro mě docela nelogicky – 1511 (takže rok/měsíc). Proč to Microsoft musí takhle komplikovat?

Dále se můžete těšit na novou aplikaci Messaging (mám stejný problém s překladem jako výše). Edge má dostat nějaká dílčí vylepšení, ale podpora rozšíření to určitě nebude. Ta bude až příští rok v aktualizaci Redstone 1. Takže někdy na jaře, nebo dokonce až počátkem léta. Další příjemnou zprávou je, že Windows 10 půjdou aktivovat klíčem z verzí 7, 8 a 8.1.


Logo Windows 10


Změny se dotknou i designu. Přibudou nějaké možnosti nastavení menu Start, možnost nastavit barvu pozadí titulku okna (hurá!), nové ikony napříč systémem a vylepšená kontextová menu. No a jako bonus větší stabilita a snad i rychlost systému. Takže pokud jste měli problémy s tímhle, tak se snad dočkáte změny k lepšímu.

Ještě se krátce vrátím k aplikaci Messaging. Jde o první část „rozparcelovaného“ Skypu. O tom psala už v červnu Mary Jo Foleyová ze ZDNetu. Ta se tehdy zeptala Agy Guzika, Senior Product Marketing Managera pro Skype a dozvěděla se, že jediná univerzální aplikace Skype nebude. Ale budou tři univerzální aplikace Messaging (dejme tomu Zprávy), Phone (Telefon) a Video (Video), které budou separátně poskytovat odpovídající části funkcionality Skypu. Tak teď tu máme první část.

Další věc, která mi vrtá hlavou, je (ne)strategie Microsoftu kolem Edge. Už jsem nedávno psal, že je to spíš polotovar než hotový produkt. Ale proč ho tedy museli vypouštět takhle rozdělaný? Samozřejmě nemuseli a myslím, že víc lidí se jim podařilo odradit než získat. Problém je, že jakmile je takový produkt jednou venku, nemůžete ho stáhnout. A Edge je venku a sklízí především kritiku.

A teď je podpora rozšíření v Edgi, na kterou čeká spousta uživatelů, odložená o několik měsíců. Přestože byla téměř s jistotou očekávána na letošní podzim. Proč prostě Microsoft nedokázal vydržet pár měsíců a nepočkal s uvedením Edge, dokud nebude hotový? Mám pocit, že mu tímhle zbrklým uvedením vykopal hrob předem. Dříve než mohl nešťastný Edge uživatele pořádně oslovit.

Zdroj: Hexus, WinBeta
reklama