reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aktualizujte Adobe Flash Player, kritické chyby už byly zneužity

14.5.2016, Milan Šurkala, aktualita
Aktualizujte Adobe Flash Player, kritické chyby už byly zneužity
Pokud používáte Adobe Flash Player, měli byste aktualizovat na novou verzi 21.0.0.242. Ta totiž opravuje kritickou zero-day chybu, jenž je už útočníky zneužívána v praxi. Celkem bylo opraveno 25 kritických chyb.
Software Adobe Flash Player je hodně dobře známý tím, jak je bezpečnostně děravý. Dnes tu máme další novou verzi s označením 21.0.0.242, která opravuje spoustu bezpečnostních chyb, které byly v poledních týdnech objeveny. Byly mezi nimi i zero-day chyby, tedy takové, které jsou veřejně známé, ale zatím neopravené. Šlo např. o chybu CVE-2016-4117, jenž bývá útočníky a hackery skutečně v praxi využívána a jsou tedy známé případy, kdy jí bylo zneužito.


Adobe Flash Player


Proto Adobe doporučuje aktualizaci softwaru na nejnovější verzi, jenž opravuje ještě dalších 24 bezpečnostních chyb. Oprav se samozřejmě dočkaly i verze programu pro jiné operační systémy jako je Linux (pod jiným číslem verze). Aktualizace je dobrá i proto, že Flash Player je pro útoky skutečně velmi populární. Podle 2016 Global Security Report společnosti Trustwave je 40 % známých zero-day chyb právě ve Flash Playeru a až 80% útoků směřuje právě na chyby tohoto softwaru.

Zdroj: pcworld.com, adobe.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama