reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD bude opět rozdávat hry, ale i hardware

19.2.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD bude opět rozdávat hry, ale i hardware
Společnost AMD oznámila spuštění věrnostního programu Rewards, v jehož rámci nabídne svý zákazníkům možnost získat hry zdarma, respektive za nasbírané body. Vedle toho to bude nově i herní hardware, například headsety, brýle nebo i karty Sapphire R9.
AMD Rewards Program tak navazuje na akce Never Settle a zvláště poslední Never Settle Forever, přičemž ty se točily pouze okolo her rozdávaných k novým grafickým kartám. Nový věrnostní program bude o něčem jiném, a to nejen proto, že krom her budou rozdávány i slevové poukazy, headsety Astro nebo brýle Gunnar a dokonce také grafické karty Sapphire řady R9 nebo celá PC. O čem tedy nová akce je?





K dispozici je celá aplikace AMD Gaming Evolved, kterou pro AMD zajistil Raptr, v níž budeme sbírat body. Prvních 300 dostaneme už za registraci a dále je budeme sbírat v podstatě jen za její používání, hraní her, plnění různých úkolů, aktivitu v herní komunitě, apod. Sesbírané body pak bude možné uplatnit v obchodě Raptr, takže jde o rozšíření programu Raptr Rewards.


Velkou otázkou je, kolik bodů bude co stát, respektive kolik snahy bude muset uživatel investovat do toho, aby získal nějakou odměnu. Zpráva se odkazuje na stránky raptr.com/AMD, odkud si můžete stáhnout samotnou aplikaci a zveřejněné video pak ukáže, jak aplikace funguje a dá nahlédnout i do obchodu. Z toho je i uvedený obrázek, z čehož si můžeme učinit celkovou představu. Cena her bude 25 či 30 tisíc bodů, ale i výrazně méně díky akcím. Zajímavé je, že video ukazuje hry dostupné za 30 tisíc bodů, a to už po 50% slevě, zatmco obrázek ukazuje podstatně nižší ceny. V případě hry Dirt3 to je 5000 bodů na obrázku a 30000 ve videu. "Ceny" hardwaru na obrázku pak vypadají ještě divněji, ale dle loga nad kartou Radeon R9 270X asi ve všech případech půjde jen o to, že si zaplatíte účast ve slosování.

Dle ohlasů uživatelů z posledních hodin je odměna za hraní maximálně 25 bodů za den, což znamená, že pouze hraním si za rok nevyděláte ani 10000 bodů, a to navíc pouze teoreticky. Bude tedy nutné body získávat i jinak. Navíc si někteří uživatelé stěžovali i na to, že přišli o podstatnou část bodů, které získali doposud účastí v předběžné části věrnostního programu a že nyní je body mnohem těžší získávat. To napovídá, že AMD s Raptrem poněkud přehodnotili svůj přístup.

Zdroj: TZ raptr.com/AMD

reklama