reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Co se týče letošního CES, nažhaveni můžeme být především na to, co si připraví společnost AMD, neboť právě ta jako jedna z prvních uvede na trh 7nm produkty. Očekáváme přitom procesory i grafické čipy.
slondyn (138) | 2.1.201915:46
Doufám že AMD pracuje na grafice ala zen2 tedy centrální část která bude pracovat jako ­(jeden monolit­) a dokola čiplety, rasterizační jednotky 1 ­- 4 ? a v budoucnu třeba RT a tensor core, pokud by neco takového fungovalo tak se můžem v blízké budoucnosti dočkat zajímavých grafik.
Odpovědět6  0
Diwiak (112) | 2.1.201915:31
Vyzera to ze nakoniec predsa zachovaju AM4 socket ­- velky palec hore, AMD drzi jednu platformu, nie ako ten intelacky socketovy mismas. Este pockajme na reakciu vyrobcov dosiek. A samozrejme AMD furt a stale Unlocked.

Co sa tyka GPU je to velmi zaujimave­-uz teraz su radeony cenovo vyhodnejsie, a najvacsie minus kvoli ktoremu som dlho preferoval nvidiu ­- ovladace ­- vyzeraju omnoho solidnejsie, k tomu AMD Freesync je oproti GSyncu doslova za facku..

Pre ­"budget mainstream­" pohladenie na dusi ­- nova grafika u mna uz asi nebude od Nvidie...

btw. sucasnemu VR nedavam dlhy zivot ­- pokial tu nebudeme mat VR na urovni holografickeho projektoru, tieto polkilove masky s hrubym kablom a pribalenym ­"kbelikom­" su len taky predrazeny paskvil ­- vid. 3D TV..
Odpovědět4  0
Docik (104) | 2.1.201914:10
konečně se blíží 7nm produkty, nejvíc se těším na 7nm grafiky, protože předpokládám, že architektura navi je už v devkitech nových konzolí. Jsem na to hodně zvědav, AMD vynechá tensor a ray tracing jádra a místo toho by mohli dohnat výkon. Ale předpokládám, že začnou od menší velikosti čipu, aby měli kam škálovat dál, kdyby ale narvali na těch 400mm2 prostě maximum výkonu co se s 7nm dá, tak by podle mně mohli vklidu útočit na výkon 2080rtx. Jakože by to bylo celkem zapotřebí, protože cenová politika Nvidie je jak utržená ze řetězu. Čekám na 7nm abych koupil grafiku a právě i na základě výkonu navi, se budu rozhodovat jestli půjdu do Oculus Quest ­(all in one zařízení­) a nebo jestli bude výkon u nových karet takových že bych přeci jenom koupil klasický Oculus Rift a připojil na PC.
Každopádně se na CES hodně těším, jakožto majitel AM4 jsem i zvědav na nové ryzeny.

BTW co myslíte, kdy Nvidie odpoví se svými 7nm produkty? v TSMc mají výrobu vzorků už někdy od loňského května ne? Bohužel je zatím nic nenutí vydávat novou řadu a dle toho že ještě fůrt doprodávají pascaly tak si nejsem jistý, že letos můžeme očekávat novou řadu. Jedině že by AMD odpovědělo fakt tvrdě a donutilo je. Jsem na to zvědav.
Odpovědět7  0
wrah666 (6205) | 3.1.201911:35
Uvidíme, osobně bych předpokládal, že AMD nasadí ­(ale netvrdím, že teď hned­) grafiky dělané stejně jako procesory ­"Rome­". Zapouzdřování více čipů už očividně zmákli a u grafiky by takové řešení opravdu dávalo smysl. ­(levnější výroba, možnost sesadit ­"stejně kvalitní­" chiplety, skoro lineární nárůst celkového výkonu s dalšími přidávanými výpočetními jednotkami a v neposlední řadě daleko lepší rozložení ­"topení­", které se bude daleko snadněji chladit)
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.