reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD radí: při problémech s USB zatím využijte rady z Redditu

8.3.2021, Jan Vítek, aktualita
AMD radí: při problémech s USB zatím využijte rady z Redditu
Právě na serveru Reddit se nedávno se zapojením zástupců firmy AMD začaly řešit problémy s rozhraním USB, se kterými se mohou potýkat někteří majitelé počítačů vybavených deskami s čipsety X570, B550.
AMD už přiznalo problémy spojené s rozhraním USB na deskách s čipsety nejnovější řady, čili X570, B550 (a možná A520). Může jít především o časté odpojování periferií, které jsou přes rozhraní USB napojeny, což může být spojeno i s rozhraním PCIe 4.0 či obecně s objemem dat proudících mezi připojeným hardwarem. Ostatně právě proto měly být zvláště postiženy VR headsety.
 
Na Redditu se coby dočasné řešení doporučovalo třeba snížení propustnosti rozhraní PCIe přechodem na verzi 3.0 a také deaktivace stavů C-State v BIOSu a AMD samo mezitím mezi vybranými uživateli hledalo jádro těchto problémů. Co je nového? 
 
 
AMD zatím ještě nepřišlo na příčinu potíží s rozhraním USB, ačkoliv ji hledá tým inženýrů. Firma tak chce mezitím přijít s alespoň nějakým vyjádřením či radou a ta je prostá: využijte zatím zkušenosti jiných uživatelů z Redditu. 
 
Krom uvedené deaktivace rozhraní PCIe 4.0 a přechodu zpět na PCIe 3.0 a také deaktivace Global C-States (úsporné režimy umožňující uspání procesoru) můžeme zmínit také deaktivaci či odpojení všech zařízení, která v daný čas nejsou zapotřebí, čili pokud někdo využívá třeba USB zvukovku, nebo má neustále zapojený joystick, může se dle toho zařídit. Samo AMD ještě doporučuje aktualizovat operační systém, veškeré dostupné ovladače pro základní desku (zvláště čipsetové ovladače na nejnovější verzi 2.13.27.501) a také BIOS desky. 
 
AMD nakonec sděluje, že tým inženýrů aktuálně zkoumá tento problém, takže na oficiální řešení v podobě nových verzí BIOSů desek či nové verze ovladačů si ještě počkáme. 
 
Zdroj: TechSpot


reklama